Logo

X

Zlatnu plaketu “Sveti Martin” Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić

Plaketu je Mikšiću uručio gradonačelnik  Belog Manastira, Tomislav Rob zbog iznimnog gospodarskog doprinosa

Zlatnu plaketu “Sveti Martin” Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, proizvođača ekoloških antikorozivnih folija. Plaketu je Mikšiću uručio gradonačelnik  Belog Manastira, Tomislav Rob zbog iznimnog gospodarskog doprinosa kako gradu tako i cijeloj regiji – piše i javlja u priopćenju tvrtka EcoCortec.

– U Belom Manastiru u proteklih nekoliko mjeseci realizirani su infrastrukturni projekti vrijedni više od nekoliko milijuna kuna. Novi investicijski zamah vraća optimizam među građane i poduzetnike. Dio investicija osiguran je kroz  intervencijski plan, a dio kroz vlastiti  proračun te kroz podršku županije, ministarstava i raznih fondova.  Jako samo sretni što su se ovakvi projekti kao što je EcoCortec realizirali i ponosni smo na uspješnu suradnju Belog Manastira i poduzetnika kao što je Mikšić – istaknuo je gradonačelnik Rob.

Boris Mikšić pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina, a prije mjesec dana otvorio je i novu tvornicu lociranu blizu već postojećeg objekta. EcoCortec koji je dio Cortec europske grupacije danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije.

Prilikom primitka nagrade Mikšić se obratio okupljenima i zahvalio na plaketi …

– EcoCortec je na neki način simbol budućnosti Hrvatske kakvu priželjujem, a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Cilj je bio brendirati hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu i u tome smo uspjeli. Moram naglasiti da smo imali veliku potporu grada Belog Manastira i da smo pravi primjer uspješne suradnje lokalnih vlasti i poduzetnika. Mi svakako ne mislimo stati, plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta – naglasio je Mikšić, stoji u priopćenju.

Foto: EcoCortec u priopćenju