Logo

X

Wine & Bike tour Erdut 2022.

U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene

Početkom berbi grožđa nastavlja se i berba za trenucima za pamćenje. Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači ljubitelje vina i prirode na “erdutski vinski polutok”, smješten na najpopularnijoj europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 9. do 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Osječko – baranjska županija, Interreg Danube i projekt Amazing Amazon of Europe, Kreativna agencija Adverta i Salon pjenušavih vina Zagreb.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌:

  1. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: “Čudo”, kazalište Moruzgva

Slobodan ulaz

– Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

  1. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut

Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.

Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem linka:

https://bit.ly/wine_bike2022

Broj sudionika je ograničen.

 

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma

Vinarije Erdutskog vinogorja: Danubio, Brzica, Erdutski vinogradi, Siber, Magistra i Antunović.

https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

 

10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja

Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Cijena ulaznice je 80,00 kn, uz obveznu online prijavu.

– Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

 

20.00 – 21.30 Koncert u vinogradu: Rambo Amadeus

Ulaznice u iznosu od 80,00 kuna dostupne su online putem sustava Entrio te u fizički Barcelona pubu Osijek. Cijena na dan koncerta je 100 kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

 

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa

Slobodan ulaz

– Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut