Logo

X

Vrkić pomaže pronaći posmrtne ostatke Jean-Michela Nicoliera ubijenog na Ovčari

''Žalosno je što do danas naš sustav nije saznao gdje je ubijeni i nestali'' - napisao je na Facebooku i obećao dati sve od sebe u pronalasku Nicolierova tijela, piše OsijekNews.hr

Francuski dragovoljac Jean-Michel Nicolier ubijen je na Ovčari kao pripadnik HOS-a nakon što je odveden iz vukovarske bolnice u kojoj je ležao kao ranjenik.

Naš gradonačelnik ujedno je i povjerenik hrvatske predsjednice za nestale u Domovinskom ratu.

Naime,  Vrkić i Paul Nicolier, brat francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, pozvali su predstavnike Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića da pomognu u potrazi za njegovim posmrtnim ostatcima i posmrtnim ostatcima svih nestalih – piše OsijekNews.hr 

Najavio kako će se uključiti u potragu te “provjeriti sve podatke koje dosad imamo s Veranom Matićem, izaslanikom predsjednika Srbije za nestale u ratu”.

Paul Nicolier rekao je kako se nada da će povjerenik hrvatske predsjednice Ivan Vrkić od Verana Matića dobiti željene informacije i o njegovu bratu i o svima koji se vode kao nestali, a ubijeni su na Ovčari.

“Naša majka Lylian je stara i bolesna i jedino što bi željela prije smrti jest saznati gdje su posmrtni ostatci Jean-Michela”, rekao je Paul Nicolier.

Pozvao je srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da uskoro na sastanku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom ponudi neke informacije o njegovu bratu i drugim nestalima. Na to je Vrkić dodao kako će predložiti Matiću da upozori Vučića da se tom pitanju da nužna pozornost.

VRKIĆ NA FACEBOOKU

Danas sam imao čast primiti obitelj pokojnog vukovarskog junaka Jean-Michel Nicoliera. Žalosno je što do danas naš sustav nije saznao gdje je ubijeni i nestali – kako je i sam volio isticati – ponosni pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga

S posebnim zadovoljstvom uključujem se u akciju pronalaska njegovoga tijela, stoga ću podatke koje sam danas razmijenio s njegovom obitelji provjeriti s gospodinom Veranom Matićem, izaslanikom srbijanskoga predsjednika Vučića za pitanja nestalih.

Iznimna mi je čast što kroz ulogu povjerenika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović mogu pomoći obitelji u pronalasku Nicolierovoga tijela, kako bi njegova majka napokon saznala gdje zapaliti svijeću oplakanom sinu.

Danas sam imao čast primiti obitelj pokojnog vukovarskog junaka Jean-Michel Nicoliera. Žalosno je što do danas naš…

Objavljuje Ivan VrkićPetak, 16. studenoga 2018.