Logo

X

Vrkić opovrgnuo nagađanja: Arriva ne ulazi u vlasničku strukturu GPP-a!

Gradonačelnik je opovrgnuo medijska nagađanja o ulasku međunarodne prijevozničke tvrtke Arrive u vlasničku strukturu osječkoga GPP-a.

Na sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanje vijećnika o tome imaju li radnici GPP-a razloga za zabrinutost zbog medijskih napisa o navodnom preuzimanju te gradske tvrtke, Vrkić je odgovorio kako je to “jednako kad bi netko u Španjolskoj pročitao da grad Osijek kupuje ‘Barcelonu'”.

Dakle, gradonačelnik je opovrgnuo medijska nagađanja o ulasku međunarodne prijevozničke tvrtke Arrive u vlasničku strukturu osječkoga Gradskog prijevoza putnika (GPP), ocjenjujući kako je ta ideja apsurdna u situaciji kada je pokrenut projekt obnove gradskog javnog prijevoza vrijedan oko 100 milijuna eura – piše Nacionalniportal.hr prenoseći HINA-u.

Takvu ideju ocijenio je apsurdnom nakon što je počeo projekt obnove javnoga gradskog prijevoza, vrijedan oko 100 milijuna eura, a koji uključuje obnovu prometne infrastrukture, izgradnju nove remize, kupnju niskopodnih tramvaja te nedavnu nabavu novih niskopodnih autobusa.

AUTOBUSI

Pozvao je vijećnike da se provozaju novim autobusima jer ga je, kako tvrdi, netko prijavio za zločinačko udruživanje kako bi umjesto novih bili kupljeni stari autobusi. Ocijenio je da je riječ o istoj priči kao i u prošlim slučajevima, kad ga se prijavljivalo zbog navodnog pogodovanja osječkom poduzetniku Marku Pipuniću te privatizacije NK Osijeka, kad je bio prijavljen za zločinačko udruživanje s osječkim poduzetnikom Ivanom Meštrovićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, čiji je prijatelj Lorinc Meszaros tada postao većinski vlasnik kluba.

“To samo pokazuje koliko ozbiljni projekti imaju loših oponenata koji ili ništa ne razumiju ili ne mogu vjerovati da se nešto u ovome gradu može napraviti. Zaprepastio sam se kada sam u medijima vidio ove napise, a da nitko s nama nije razgovarao”, rekao je Vrkić.

ODVOZ KOMUNALNOG OTPADA?!

Odgovarajući na kritike vijećnika zbog nedavnog povećanja cijene odvoza komunalnog otpada, direktor gradske komunalne tvrtke Unikoma Davor Vić ustvrdio je kako oni cijenu nisu povećali, nego je Osijek, poput drugih gradova, morao postupiti po uredbi Vlade Republike Hrvatske da se građanima odvoz naplaćuje u skladu s predanom količinom otpada. Dodao je kako Osijek unatoč tome ima najnižu cijenu odvoza otpada u tom dijelu Hrvatske.

Gradonačelnik Vrkić najavio je i mogućnost smanjivanja cijene ako se pokaže da je u njezinu strukturiranju napravljena pogreška.

“Provjerit ću i ako utvrdimo da negdje nešto sistemski ne valja, to ćemo, ako treba, mijenjati već na idućoj sjednici Gradskog vijeća”, poručio je Vrkić.

FOTO: Dubravka Krmpota (Osijek NEWS)