Logo

X

Vlada dala suglasnost Zračnoj luci Osijek za kredit

''Taj se projekt provodi radi ispunjenja šengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu''

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici u četvrtak, 7. veljače, dala suglasnosti Zračnoj luci Osijek za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke (HPB) u iznosu od 22 milijuna kuna i toj banci odobrila državna jamstva za to zaduženje, koje će se koristiti za promjenu nepovoljne strukture duga – prenosi OsijekNEWS.hr.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da će se novac iz kredita koristiti za promjenu “izrazito nepovoljne strukture duga” Zračne luke Osijek i provedbu plana poslovanja za tekuću, 2019. godinu.

Kredit se odobrava uz kamatnu stopu u visini od 1,7 posto godišnje, uz poček otplate od dvije godine, a vraćat će se u 120 jednakih mjesečnih anuiteta.

OČEKUJU SE DODATNI SADRŽAJI I BOLJI UVJETI

Usluge Zračne luke Osijek prošle godine koristilo je 67.235 putnika, što je 55 posto više nego što je to bilo 2017. godine. To je ujedno i novi godišnji rekord Zračne luke Osijek – izvijestio je ovih dana njezin direktor Davor Forgić.

Prema njegovim riječima, u tijeku su dogovori s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, od kojeg se očekuje materijalna potpora u iznosu većem od 10 milijuna kuna, od čega će najveći dio tih sredstava biti utrošen u rekonstrukciju aerodromske zgrade.

– Taj se projekt provodi radi ispunjenja šengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu. Čim ministarstvo odobri sredstva, raspisat će se natječaj i izabrati izvođač radova – rekao je Davor Forgić.

FOTO: Youtube screenshot