Logo

X

VIKEND U DJEČJEM KAZALIŠTU OSIJEK

Raskošna predstava Ljepotica i zvijer

Raskošnu hit predstavu Ljepotica i zvijer ovoga vikenda u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića izvodit će u čak tri termina! Prekrasnu bajku o istinskoj ljubavi možete pogledati u petak, 16. listopada u 18 sati, subotu, 17. listopada u 18 sati i u nedjelju 18. listopada u 10 sati i 30 minuta.

Riječ je o ovogodišnjoj premijernoj predstavi u režiji slovačke redateljice Petronele Dušove koja s Herminom Motylovom potpisuje i dramatizaciju. Za likovnost predstave, scenografiju i lutke bio je zadužen Miro Duša dok u predstavi igraju PRIPOVJEDAČICA – Areta Ćurkovć; ljepotica MILA – Maja Lučić; sestre BARICA – Ivana Vukićević i MARICA – Aleksandra Colnarić, TRGOVAC, njihov otac – Đorđe Dukić; ZVIJER – Gordan Marijanović i Srđan Kovačević, a PTIĆ PJEVIĆ je Tena Milić Ljubić.

Romantična i tajanstvena bajka za cijelu obitelj u kojoj snaga ljubavi pobjeđuje strah i predrasude. Ova je bajka do danas doživjela puno filmskih i kazališnih uprizorenja, a za ovo  uprizorenje iz kazališta su posegnuli za dramatizacijom Františeka Hrubina i napisali potpuno novu prilagodbu.  Priča u sebi krije veliku metaforu života i očaravajuća je zbog svoje svevremenosti i suvremenosti. Stvarna ljepota čovjeka nije u njegovoj vanjštini i izgledu nego je skrivena u njegovu srcu. I kako to već u bajkama biva – onaj koji je u krivu nešto nauči, a dobro dobiva zasluženu nagradu.

Lice zvijeri, a srce ljudsko…
Pusto i prazno…
I tako će to biti dok se ne pojavi djevojka koja bi htjela
postati njegovom ženom…
Ta djevojka će ga spasiti i slomiti kletvu…

Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta radnim danom
od 8 do 15 sati, te sat uoči izvedbi ili ih rezervirati mailom na
marketing@djecje-kazaliste.hr i 031 501 485!

Iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića napominju kako se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera, a
odrasle osobe obvezne su nositi zaštitnu maskicu kako kazalište i dalje
ostalo „sigurna kuća“ za sve posjetitelje!

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića