Logo

X

Velika potraga za blagom u Tvrđi!

Sajam antikviteta nije jedino što će obogatiti Tvrđu ove subote

Potraga za blagom samo što nije počela. Sajam antikviteta nije jedino što će obogatiti Tvrđu ove subote. Naime, organiziran je i zanimljiv interaktivni turistički obilazak uz potragu za davno skrivenim blagom iz bečke carske riznice. Događaj je organiziran po uzoru na ”projekt Pustolovna Tvrđa” koji je okupio čak 500 učenika 6. i 7. razreda. Potaknuti velikim oduševljenjem polaznika, potragu za blagom organizatori su omogućili i ”velikim” posjetiteljima Sajma antikviteta.

Sajam antikviteta – svima dobro poznati događaj ni ove prve subote u mjesecu (7. srpnja 2018.) neće izbjeći Tvrđu. Potragu za ponekom simpatičnom antiknom sitnicom ili čak komadom starinskog namještaja možete izvršiti od 9:00 do 14:00 sati.

POTRAGA ZA BLAGOM

Kako kaže povijesna priča, kad je veliki vojskovođa zaprijetio glavnom gradu Habsburškog carstva, cijela carska riznica preseljena je među zidine osječke Tvrđe, koja se smatrala najsigurnijom utvrdom u čitavoj zemlji. Nakon što je opasnost prošla, jedna je škrinja navodno ostala u Osijeku, ali još uvijek nije pronađena.

PRIJAVA

Ukoliko vas je priča o blagu zainteresirala i vjerujete da možete biti sretni nalaznik morate prethodno popuniti prijavnicu. Turističkog info-centar Turističke zajednice Grada Osijeka u Tvrđi mjesto je gdje se ispunjava prijvavnica, ali i odakle kreće potraga. Važno je prijaviti se u subotu od 9 do 10 sati. Broj sudionika ograničen je na 30, stoga požurite. Držimo vam fige! 🙂