Logo

X

Uspješno završen Tjedan Svjetskoga saveza mladih Hrvatska

Online konferencija „Proaktivac, ne reaktivac“ održana je od 4. do 6. studenoga 2020. godine

Povodom Tjedna Svjetskoga saveza mladih Hrvatska, osječka podružnica udruge Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji sa Savjetom mladih Osječko-baranjske županije organizirala je online konferenciju „Proaktivac, ne reaktivac“ od 4. do 6. studenoga 2020. godine na kojoj su nastupili vrhunski govornici s područja poduzetništva. Konferencija se mogla pratiti na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska, gdje je i dalje dostupna za pregled.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizacija je koja okuplja više od 150 mladih u dobi od 18 do 30 godina i djeluje u tri hrvatska grada – Zagrebu, Splitu i Osijeku. Budući da se posljednjih nekoliko godina intenzivno bavi pitanjima koja su od važnosti za mlade u Hrvatskoj kao što su obrazovanje, zaposlenost mladih i iseljavanje mladih iz Hrvatske, SSMH je prepoznao kako su mladima potrebni oni oblici edukacije koji će im pomoći u njihovim daljnjim koracima u karijeri i obrazovanju, smanjiti osjećaj napetosti te im omogućiti usvajanje proaktivnoga, a ne reaktivnog pristupa životnim izazovima. Stoga je konferencija “Proaktivac, ne reaktivac” namijenjena onima koji imaju ideju, ali im je potrebna dodatna motivacija, kao i onima koji žele raditi na sebi, vole učiti i otkriti nešto novo.

Konferenciju je otvorila Ivona Zgrabljić, poduzetnica iz Zagreba, vlasnica tvrtke Edukator Kreator, poslovna trenerica i kozultantica. Tema prvog dana bila je “Nezaposlenost kao prilika”, gdje je predavačica ukazala na to kako otkriti svoje potencijale i talente te ih plasirati na tržište. Nakon predavanja održana je  radionica pod nazivom “Kako osmisliti i realizirati poslovnu ideju” na kojoj su sudionici dobili poticaj da pretvore svoje talente u mogućnosti.

Drugoga dana konferencije, Milan Puvača, vlasnik i CEO tvrtke Ofir d.o.o., inspirativnom pričom o neobičnom osnivanju IT tvrtke Ofir približio je sudionicima svoj put pokretanja vlastitoga posla, istaknuvši važnost vizije pri osnivanju tvrtke. Pritom je sa sudionicima podijelio vlastita iskustva koja im mogu pomoći u nošenju s mogućim problemima prilikom pokretanja vlastitoga posla.

 

Na konferenciji je održana i panel-rasprava na kojoj su o mogućnostima (samo)zapošljavanja mladih te važnosti poticanja mladih kroz politike za mlade raspravljali državni tajnik Dragan Jelić, predsjednik Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije Marko Kapular te mladi poduzetnici Kristina Kasumović, Katarina Horvat i Milan Puvača.

Konferencija je zaključena temom brendiranja i marketinga. Kristijan Šimičić, direktor tvrtke Edukos – centar znanja iz Osijeka, predavanjem o brendiranju na tržištu podijelio je svoje iskustvo isticanja pred konkurencijom, pri čemu je istaknuo da su umjerenost i poniznost ključne za oblikovanje autentične slike sebe i svoga poduzeća u javnosti. Sudionici su nakon toga sudjelovali na Zoom radionici koju je vodio Mario Glasnović, projektni i marketinški menadžer Edukosa, koji je objasnio važnost digitalnoga marketinga za brendiranje svoje usluge.

Predavanja i panel-rasprava možete pronaći na sljedećim poveznicama:

1.Ivona Zgrabljić: Razdoblje nezaposlenosti – prilika, a ne prokletstvo https://www.youtube.com/watch?v=CfdgtxAaeWs

2. Milan Puvača: Kako pokrenuti vlastiti posao https://www.youtube.com/watch?v=w1BCM7ODbog

3. Panel-rasprava: Mogućnosti (samo)zapošljavanja mladih https://www.youtube.com/watch?v=2UWma5wVGBw&t=18s

4. Kristijan Šimičić: Brendiranje na tržištu https://www.youtube.com/watch?v=oPQN9r8bBSQ