Logo

X

Uskok je nakon dovršene istrage pred osječkim sudom podigao optužnicu protiv 10 osoba!

Udruženi u zločinačku organizaciju oštetili više tvrtki za 808 tisuća kuna...

Uskok je nakon dovršene istrage pred osječkim sudom podigao optužnicu protiv 10 osoba osumnjičenih da su se od siječnja do lipnja prošle godine udružili u zločinačku organizaciju koja je više tvrtki oštetila za najmanje 808 tisuća kuna.

Optuženu skupinu u kojoj je i jedna djelatnica Fine Uskok tereti za niz nedjela u sastavu zločinačkog udruženja – od prijevara, krivotvorenja isprava, primanja i davanja mita te poticanje na ta nedjela, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Tužiteljstvo prvu dvojicu optuženika tereti da su od siječnja do 4. lipnja 2018. u Vinkovcima i drugim mjestima, u zajedničko djelovanje povezali sedam okrivljenih koji su u ime tvrtke petootkivljenika od više poduzeća tražili isporuku robe koju navodno nisu planirali platiti.

Pritom su Fini i jednom web portalu poslali krivotvorenu dokumentaciju i podmirili ranija dugovanja kako bi tvrtku preko koje su naručivali robu prikazali pouzdanim poslovnim partnerom.

Vlasnik tvrtke potom je po uputama vrha kriminalne organizacije izradio i ovjerio veći broj zadužnica, dok su četvorica okrivljenika, koji su se neistinito predstavljali kao zaposlenici te tvrtke od više trgovačkih društava zatražili isporuku razne robe s odgodom plaćanja nudeći kao jamstvo prethodno sačinjene fiktivne zadužnice

Osim toga, tvrdi tužiteljstvo, s jednim teleoperaterom sklopili su i niz pretplatničkih ugovora kako bi dobili mobitele uz otplatu na rate koje nisu namjeravali podmiriti.

Desetookrivljenu djelatnicu Fine Uskok tereti da je “na traženje vođe udruženja i uz obećanje da će za to biti nagrađena, u dva navrata, protivno odredbama Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima kojim je propisano i davanje podataka te Pravilniku o Jedinstvenom registru računa i Uputi o dostavljanju podataka u i iz Jedinstvenog registra računa, obavila tražene provjere i o njima obavijestila prvookrivljenog”.