Logo

X

Unikom reagirao na komentare čitatelja teksta OsijekNEWS-a o rezidbi u Drvengradu

Naime, nakon većeg broja komentara na Facebook stranici OsijekNEWS-a imali su potrebu odgovoriti ...

Drvengrad ostaje bez hlada – naslov je teksta OsijekNEWS-a, a na kojeg je reagirao i sam Unikom, gradsko poduzeće koje se bavi održavanjem stabala u Osijeku, a po nalogu Grada.

Naime, nakon većeg broja komentara na Facebook stranici OsijekNEWS-a imali su potrebu odgovoriti …

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti …

Poštovani, vidimo kako je zaista mnogo komentara o ovoj temi, što je u suštini vrlo dobro jer je pokazatelj toga da Osječani vole svoj grad i žele mu sve najbolje. Međutim, ponekad su dobre namjere u koliziji s onim što činimo ili bismo činili da smo uprilici da to i možemo.
Upravo zbog toga, mi, djelatnici komunalnih poduzeća, ne koristimo mogućnosti interneta u svrhu komentiranja, primjerice, najnovijih dostignuća u laserskim operacijama oka, ne smatramo se dovoljno stručnima da procijenjujemo ovogodišnje pobjednike Oscara ili ne iznosimo javno svoje mišljenje o najboljem mogućem rješenju političke krize u Venezueli. Ne zato što to ne bismo mogli ili htjeli nego zato što smatramo da se jednostavno ne razumijemo u bilo koju temu koja se nametne u javnom prostoru. I nama, kao laicima, operacija nosa može izgledati brutalno jer liječnici koriste čekić i štemajzlu dok odbijaju hrskavicu, no poanta je u tome da im vjerujemo to što rade i što znamo da će, u konačnici rezultat biti dobar, a da će pacijent napokon prodisati.
Upravo zbog toga, mi u Unikomu bavimo se komunalnom djelatnošću, a osobe zadužene za orezivanje drveća krajobrazni su arhitekti, agronomi i biolozi koji sjajno vladaju svojom strukom. Postoje vrlo konkretni razlozi temeljeni na dobro poznatim pravilima zbog kojih se upravo u ovo doba godine orezuju bagremi, zbog čega se svake godine ne bi trebala rezati grančica po grančica na svakom pojedinom drvetu, zbog čega se neka stabla uklanjaju, nova sade i sl.
Sjetite se, primjerice, buke koja se podignula prije nekoliko godina oko orezivanja platana na “Čepinskoj” ili “masakra” stabala u Rokovoj ulici. Danas je zadovoljstvo proći tim dijelovima grada jer su stabla dobila nove izdanke, formirala se, zagustila i, što je najvažnije, ostala sigurna i zdrava.
Dobru vijest koju želimo podijeliti s Vama ostavljamo za kraj – ove ćemo godine u Osijeku posaditi novih 500 stabala u odnosu na 300 stabala koje smo posadili prošle godine.
Lijep pozdrav!

Potaknuti viđenim, ali i zbunjenosti naših sugrađana, objavama i brojnim komentarima na društvenim mrežama, kontaktirali smo voditelja komunikacija u Unikomu …

Objavljuje Osijek NewsPetak, 22. veljače 2019.