Logo

X

Umirovljenici, dobre vijesti za Vas! Ove godine veće uskrsnice!

Kao i svih prethodnih godina, Grad nastavlja s isplatom uskrsnica i socijalno ugroženim sugrađanima

Osječki umirovljenici I. skupine – umirovljenici s mirovinom do 1.000,00 kn ove će godine dobiti Uskrsnicu u iznosu od 400,00 kn;
II. skupine – umirovljenici s mirovinom od 1.000,01 kn do 1.200,00 kn u iznosu od 300,00 kn;
III. skupine – umirovljenici s mirovinom od 1.200,01 kn do 1.700,00 kn u iznosu od 250,00 kn;
IV. skupine – umirovljenici s mirovinom od 1.700,01 kn do 2.000,00 kn u iznosu od 150,00 kn.

Pravo na Uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna s svim dodacima) ili ukupna mirovinska primanja s primitkom od rada ne prelaze iznos od 2.000,00 kn

Isplata Uskrsnice umirovljenicima koji primaju mirovinu u iznosu od 2.000,00 kn obavljat će se prema Ispisu korisnika starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina priznatih bez primjene međunarodnog ugovora kao i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad koje je Gradu Osijeku dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje – Središnja služba Zagreb.

Korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora (inozemna mirovina) i korisnici mirovina koji se nalaze u radnom odnosu ili rade s nepunim radnim vremenom, a njihova mirovinska primanja s primitkom od rada ne prelaze iznos od 2.000,00 kn dužni su predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka u svrhu isplate Uskrsnice Grada Osijeka. Ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka predaje se u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada uz predočenje osobne iskaznice.

USKRSNICE I SOCIJALNO UGROŽENIMA

Kao i svih prethodnih godina, Grad nastavlja s isplatom Uskrsnica i socijalno ugroženim sugrađanima u nekoliko kategorija:
Socijalno ugroženoj osobi – nositelju prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se Uskrsnica u iznosu od 300,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podiže u prostorijama Upravnog odjela.
Socijalno ugroženoj osobi – nositelju prava na pomoć u prehrani isplatit će se Uskrsnica u iznosu od 200,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podiže u prostorijama Upravnog odjela.
Socijalno ugroženoj osobi – beskućniku smještenom u Centru za prihvat beskućnika u Osijeku isplatit će se Uskrsnica u iznosu od 200,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d.

– Ove će godine Grad izdvojiti za isplatu Uskrsnica i Božićnica 3,2 mil kuna, za razliku od prošlogodišnjih 2,7 milijuna, a ovom mjerom pokrivamo 9.000 korisnika, od kojih su 6.000 umirovljenika te 3.000 ostalih socijalno ugroženih sugrađana.
Na ovaj način želimo zahvaliti svojim sugrađanima treće životne dobi jer su nas upravo oni zadužili u stvaranju našeg grada, a ovo je samo mali znak naše brige i pomoći – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Za sva dodatna pojašnjenja građani se mogu obratiti na broj telefona 229 – 102

foto: Pixabay (ilustracija)