Logo

X

Uhvaćena dva kriminalca koja su pobjegla iz marice u vožnji, poznato je tko su oni

Prilikom prevoženja u osječki zatvor uspjeli su onesposobiti bravicu na vratima stražnjeg dijela marice, u vožnji ih otvoriti i pobjeći

Dva dana trajala je velika potjera za dvojcem koji je pobjegao iz policijske marice u vožnji, prenosi Index.

Dvojica 22-godišnjih Moldavaca, koji su pobjegli dok su ih prevozili u zatvor u Osijeku, sinoć su pronađeni i uhićeni, javlja 24sata. U osječki zatvor su ih prebacivali nakon što im je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog krijumčarenja migranata u kojem su uhvaćeni u srijedu navečer.

Kombijem u kojem su krijumčarili migrante zaletio se na policajce, policajac pucao u gume

Prošle srijede oko 22 sata nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju nezakonitih migracija su s tri službena vozila, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije, zaustavili i okružili kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka zbog sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Po izlasku policijskih službenika iz vozila te predstavljanju riječju “policija” i izdavanju zapovijedi vozaču da izađe iz vozila, vozač – prvoosumnjičeni 22-godišnjak je pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce te ugrozio živote policijskih službenika koji su se nalazili oko kombi vozila, objavili su iz policije.

Dodali su da je potom, kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječio osumnjičenu osobu u bježanju vozilom, jedan od policijskih službenika ispalio hitac u gume vozila osumnjičenog. Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđen tijekom privođenja

Prilikom nasrtaja vozilom na policijske službenike i pokušaja bijega osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila MUP-a. Drugoosumnjičeni 22-godišnjak se za to vrijeme nalazio u osobnom automobilu francuskih registracijskih oznaka na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva, čekajući dolazak kombi vozila kojim je upravljao prvoosumnjičeni.

U kombi vozilu je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Republici Hrvatskoj.

Prilikom postupanja prvoosumnjičeni 22-godišnjak je lakše ozlijeđen. Riječ je o ogrebotinama koje se vide i na fotografiji koju je objavila policija, dok nitko od stranih državljana ni policijskih službenika nije zadobio ozljede. Načelnik PU vukovarsko-srijemske donio je rješenje da su policijski službenici opravdano uporabili sredstva prisile.

Oštetili bravicu na marici i iskočili u vožnji

Moldavci su u petak, nakon noći u policijskom pritvoru, dovedeni pred suca istrage Županijskog suda Vukovar, koji im je odredio jednomjesečni pritvor. Prilikom prevoženja u osječki zatvor uspjeli su onesposobiti bravicu na vratima stražnjeg dijela marice, u vožnji ih otvoriti i pobjeći.

Policajci su ih odmah pokušali pronaći, no u tome nisu uspjeli, pa je policija objavila njihove fotografije i molbu građanima da, ako primijete bjegunce, odmah nazovu 192.

“Sve raspoložive snage na terenu intenzivno tragaju za dvojicom muškaraca. Jedan (lijeva fotografija) muškarac je slabije tjelesne građe, smeđe kose i visok je oko 175 cm, dok je drugi muškarac (desna fotografija) srednje tjelesne građe, crne kose i visok je oko 165 cm”, naveli su tada iz policije.