Logo

X

U Osječko-baranjskoj županiji 56 novopozitivnih, tri osobe umrle

Na bolničkom liječenju nalazi se 208 osoba oboljelih od Covida-19.

U osječkom KBC-u i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 207 uzoraka, od kojih je 56 bilo pozitivno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa preminule su tri osobe.

Kako navode, 26 novopozitivnih ima prebivalište u Osijeku i prigradskim naseljima, osam u Belom Manastiru, troje u Đakovu, dvoje u Našicama i po jedno u Belišću i Valpovu. Od općina najviše novopozitivnih bilježi Čepin, njih četvoro. Erdut i Marijanci imaju po tri novopozitivna slučaja, a po jednu novooboljelu osobu imaju Antunovac, Čeminac, Petrijevci, Semeljci i Gorjani.

Na bolničkom liječenju nalazi se 208 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 161 je u KBC-u od kojih je 40 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem.

„U zadnja 24 sata preminule su tri osobe u dobi od 65 do 79 godina. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 2.935 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 14 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Obavili su i 166 nadzora objekata pri čemu također nisu utvrdili kršenje mjera.

Tijekom zadnja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.630 vozila, odnosno 2.270 osoba. Sedam osoba je bilo bez valjane propusnice, te im nije dopušten prolazak.

(Hina)

Foto: arhiva