Logo

X

U Osječko-baranjskoj županiji 290 novozaraženih, sedam umrlih

U samoizolaciji se trenutno nalazi 2405 osoba, a policija je provela 26 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata je ukupno 290 novozaraženih osoba koronavirusom, a od posljedica zaraze umrlo je sedam osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U protekla 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirano je 606 uzoraka.

Među 290 novozaraženih najviše je s područja Osijeka – 159, potom  iz Valpova – 20, Čepina – 16 te iz Đakova – 15, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih, rekao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera  Ivan Hampovčan.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 2405 osoba, a policija je provela 26 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, i sve su osobe zatečene na kućnoj adresi.
Također provedena su 63 nadzora ugostiteljskih objekata, i nije bilo kršenja postojećih mjera.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izvijestio je da je u posljednja 24 sata umrlo sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Najstarija umrla osoba rođena je 1929., a najmlađa 1962. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 222 pacijenata, od čega je 178 hospitalizirano u KBC-u, a 44 u Općoj županijskoj bolnici u Našicama.

U Respiracijskom centru osječkog KBC-a trenutno je zbrinuto 40 pacijenata, a Zubčić ističe da se u subotu kreće s aktivacijom treće faze rada Respiracijskog centra.

“Obratili smo se Ministarstvu zdravstva i iz okolnih općih bolnica mobilizirali smo medicinske sestre i tehničare, koji inače rade na intenzivnom liječenju, i koji će u Respiracijskom centru pomagati u zbrinjavanju pacijenata. Imamo dovoljno opreme, respiratora i liječnika za trenutni broj pacijenata, jedino smo morali mobilizirati visokokvalificirane medicinske sestre iz četiri bolnice”, pojasnio je Zubčić.

(Hina)

Foto: unsplash