Logo

X

U Osječko-baranjskoj županiji 142 nova slučaja zaraze, četvero umrlih

Na području županije u samoizolaciji je 1.506 osoba koje su kontakti pozitivnih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus su testirana 403 uzorka od kojih njih 338 s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđena su 142 pozitivna nalaza dok su četiri osobe umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

„U Respiracijskom centru KBC-a umrla su tri muškarca – jedan iz Osijeka rođen 1930. godine, jedan iz Đakova rođen 1961. godine i jedan iz Belišća rođen 1945. godine. U našičkoj bolnici preminula je žena iz Donjeg Miholjca rođena 1953. godine“, priopćio je Stožer.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 47 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (51), Valpovo (16), Belišće (13), Donji Miholjac i Đakovo po devet, šest u Našicama i tri u Belom Manastiru. Šest ih je iz općine Čepin, po tri iz Bizovca i Đurđenovca, po dvije iz općina Bilje, Koška, Petrijevci, Šodolovci i Vladislavci, a po jedna iz općina Antunovac, Čeminac, Erdut, Darda, Ernestinovo, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Podravska Moslavina, Satnica Đakovačka, Semeljci, Viškovci i Vuka.

Kako navode, od početka epidemije na području županije pozitivan nalaz na koronavirus je potvrđen za 5.663 osoba, do sada ih je izliječeno 4.515, preminula je 91 osoba, pa je trenutno oboljelih 1.057.

Na bolničkom liječenju nalazi se 189 osoba oboljelih od covida-19, i to 154 u KBC-u, od kojih je 29 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata.

Na području županije u samoizolaciji je 1.506 osoba koje su kontakti pozitivnih. Policija je provela 11 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve je zatekla na prijavljenoj adresi.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom vikenda obavili su 139 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, zatim u prodavaonicama, noćnim klubovima, pekarnicama, kladionicama, frizerskim salonima i tržnicama. U 21 slučaju utvrdili su nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.

(Hina)

Foto: arhiv