Logo

X

U OBŽ novopozitivno 25 osoba

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 295 uzoraka od kojih je 25 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je u utorak osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po tri su s područja Bilja, Erduta i Đakova, dvije iz Belišća, a po jedna je s područja Belog Manastira, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Levanjske Varoši i Kneževih Vinograda.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 osoba oboljelih od COVID-19, i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 83 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.083 osoba.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje te mjere. Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, od kojih je jedan nadzor proveden s djelatnicima civilne zaštite i tom prilikom utvrđeno je kršenje propisanih mjera. Naime, u ugostiteljskom objektu u Osijeku jučer u 11.02 sati u zatvorenom dijelu terase zatečeno je više osoba. Protiv vlasnika objekta slijedi prijava Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju.

Foto: unsplash