Logo

X

U OBŽ novopozitivno 12, preminule 2 osobe

Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od COVID-19

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 329 uzoraka od kojih su 12 bili pozitivni na koronavirus, izvijestili su iz Stožera OBŽ.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Čepina i Đakova, a po jedna iz Belog Manastira, Bizovca, Petrijevaca i Trnave.

Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od COVID-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 61 i 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 938 osoba.

Policijski službenici proveli su 25 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe (iz Dalja i Belišća). Obavili su i 134 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera (36 u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama, 5 u pekarnicama, 4 u trgovačkim centrima, a ostalo u drugim objektima). Pri tomu su utvrdili 5 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Foto: OBŽ