Logo

X

U OBŽ na koronavirus novopozitivno 57 osoba

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.770 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 57 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je Stožer OBŽ.

Najviše (22) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri na području Antunovca, Đakova i Erduta, po tri Donjeg Miholjca i Đurđenovca, po dvije Belog Manastira, Čepina, Darde i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Čeminac, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Petrijevci, Podgorač, Šodolovci i Trnava.

Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 20 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 60 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.770 osoba.

Policijski službenici proveli su 27 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su kršenje utvrdili za jednu osobu, i to na MCGP Erdut prilikom izlazne kontrole. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 59 nadzora provođenja epidemioloških mjera (29 u ugostiteljskim objektima, 17 u prodavaonicama, 5 na benzinskim crpkama, 3 u vjerskim objektima, 2 u trgovačkim centrima i po jedan u frizerskom salonu, pekarnici i na tržnici) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Foto: unsplash