Logo

X

U Gradištu će se susresti brojni hrvatski pikadisti

Brojni pikadisti u Gradištu će odmjeriti snage u ovom sportu budućnosti, ali i prošlosti u svojim mnogobrojnim varijantama streljaštva... :)

Hoće li konačni poredak prve trojice ostati isti i mogu li Ivezić Danijel i Mišo Stanković tu donijeti neke promjene vidjet ćemo u Gradištu, u svakom slučaju očekuje se velika bitka velikih igrača.Tko će se probiti među 20 i izboriti završnicu?

Dana 23. i 24. veljače u Gradištu kod Županje odigrat će se čevrti masters iz serije soft tip i treći iz serije steel tip mastersa. Turniri će se održati u dvorani osnovne škole u Gradištu, Kolodvorska bb. S obzirom da su u pitanju zadnji turniri iz masters serije predstoji nam velika borba za pozicije koje izravno vode u završnicu PH.

Gradište je maleno, ali drevno mjesto u kojem  je nekada davno II. Rimska konjanička legija imala svoj lager. Brojni pikadisti upravo će tamo odmjeriti svoje snage  u ovom sportu budućnosti, a i prošlosti u svojim mnogobrojnim varijantama streljaštva.

NATJECATELJI

Ligu predvodi Cavrić Ivica, drugi je Biškupić Dean, treći Pečnjak Dragutin.  Listu seniorki predvodi Marina Letica, druga je Rina Radun i treća Maja Tešija. Mogu li Krželj Josipa ili Natalija Šimac do drugog ili trećeg mjesta također ćemo vidjeti u Gradištu. U svakom slučaju Marinu Leticu ne mogu ugroziti na prvom mjestu.

B ligu dominantno predvodi Mislav Domazet, drugi je Enes Karabašić, treći Krivo Igor. Hoće li Karabašić i Krivo zadržati svoje pozicije i mogu li ih ugroziti, primjerice, Mrše Šime, Božić Dominik, a i ostali koji bodovno ne zaostaju puno, saznat ćemo nakon ovog turnira.

C ligu apsolutno i dominantno predvodi Senad Jašić, slijede ga Hatić Adi i Bubić Davor, ali Jašića ne mogu ugroziti, no njih na drugom i .tećem mjestu mogu ugroziti brojni igrači koji bodovno minimalno zaostaju i tu su svakakva iznenađenja moguća..

Listu juniora  predvodi Ljubenko Filip, drugi je Lakota Valentin, i treći Roso Toni. Ovdje može biti svakojakih raspleta u podjeli prva tri mjesta.

Podsjećamo još jednom da je uvjet za nastup u kvalifikacijama za Pojedinačno državno PH 30. – 31. ožujka 2019. barem jedan odigrani masters. Dakle zadnja šansa da bi se moglo pokušati izboriti završnicu PH je nastup na zadnjem mastersu serije 2018./2019., u Gradištu.

SATNICA TURNIRA

23. veljače

Satnica turnira i ovoga će puta biti prema ustaljenom rasporedu. Prijave za disciplinu cricket otvorene su do 09:30 sati, a turnir započinje u 10:00 sati.

Satnica 4.HPS Masters, (soft tip) 23.02.2019.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja
…………Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

24. veljače

Prijave za disciplinu cricket otvorene su do 09:30 sati, a turnir započinje u 10:00 sati.

Satnica 2. HPS Masters, (steel tip) 24.02.2019.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu 501 DO

10:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 DO za seniore i seniorke / Podjela nagrada za disciplinu 501 DO

Hrana i piće po povoljnim cijenama osigurani za sve sudionike natjecanja.

FOTO: Pixabay (ilustracija)