Logo

X

U Berlinu predstavljena Slavonija – neotkriveni europski turistički biser

Među deset tisuća izlagača iz cijelog svijeta na vodećem europskom turističkom sajmu ITB u Berlinu predstavila se i Slavonija

Među deset tisuća izlagača iz cijelog svijeta na vodećem europskom turističkom sajmu ITB u Berlinu predstavila se i Slavonija. Hrvatska turistička zajednica, osim na ITB-u koji će i ovog vikenda posjetiti gotovo 200.000 osoba, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Berlinu omogućila je predstavljanje turističkih potencijala Osječko-baranjske županije i u Predstavništvu Baden-Württemberga. U impozantnom prostoru pokrajinske Vlade nazvanom Dunavski salon predstavljalo se 14 podunavskih zemalja, a Osječko-baranjska županija, kao ovogodišnji partner Dunavskog salona, potencijale Slavonije, Baranje i Srijema predstavila je filmom, pjesmom te etno i gastro ponudom, pišu na službenoj stranici Županije.

– Nakon nekoliko uspješnih prezentacija Slavonije kao destinacije u Bavarskoj, dobili smo poziv iz Veleposlanstva da isto učinimo i u pokrajini Baden-Württemberg. Istok Hrvatske na njemačkom tržištu postaje vidljiva i poželjna destinacija kontinentalnog turizma i to je ono na čemu radimo proteklih godinu, dvije. Turizam više nije more i sunce. Dunav se na našem području nameće kao izvrsna turistička okosnica oko koje se razvila izuzetno kvalitetna etno i gastro ponuda. Vinogradi, biciklističke rute, putovanja kruzerima samo su neke od mogućnosti koje Dunav nudi, a poseban doživljaj pružaju plaže s nepreglednim sprudovima okružene netaknutom prirodom – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić prilikom predstavljanja.

– Ovdje se predstavlja 14 zemalja kao podunavske destinacije. Na ovaj način pojačavamo svoju vidljivost. Iako je naš imperativ i dalje na hrvatskom turistu, Njemačka je također tržište koje nama treba. Osim toga, ovo je izvrsna prilika da od kolega iz drugih zemalja koje su u turističkom smislu ispred nas, nešto i naučimo te da razmijenimo iskustva – rekla je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije, prenosi OBŽ.