Logo

X

Trenutno najperspektivniji hrvatski veslači dobili novi čamac za vožnju

Osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić – u ožujku su na korištenje dobili novi čamac za dvojac bez kormilara

Trenutno najperspektivniji hrvatski veslači – osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić – u ožujku su na korištenje dobili novi čamac za dvojac bez kormilara kupljen donacijom od 100 tisuća kuna Zagrebačke banke i potporom gradonačelnika Ivana Vrkića. Predvodnici novog vala kvalitetnog veslanja danas su ispred Veslačkog kluba Iktus predstavili svoj novi veslački čamac, a uime Grada Osijeka potporu im je došao izraziti zamjenik gradonačelnika Boris Piližota – koji nije skrio ponos i oduševljenje izuzetnim postignućima mladoga dvojca.

Patrik i Anton Lončarić ove su godine započeli svoju seniorsku karijeru i postali dio hrvatskog reprezentativnog četverca bez kormilara koji će ovogodišnjim natjecanjima pokušati ostvariti normu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Dogradonačelnik im je ovom prigodom poželio sreću u nadi da će iznova učiniti Osijek ponosnim gradom i postići zadovoljavajuće rezultate za Olimpijske igre. Ujedno je naglasio i kako Grad podupire sve sportove u Osijeku, pa tako i Veslački klub Iktus za čije je aktivnosti ove godine iz proračuna izdvojio 390 tisuća kuna.

Inače, braća Lončarić su prema rješenju Hrvatskog olimpijskog odbora vrhunski športaši II. kategorije te ujedno i stipendisti Zajednice športskih udruga grada Osijeka. Izniman potencijal iskazuju od 2017. g. kada su postali svjetski juniorski prvaci u dvojcu bez kormilara. Iste godine su u četvercu bez kormilara na Europskom prvenstvu za mlađe seniore zauzeli treće mjesto među znatno starijim veslačima. Prošle godine postali su i europski prvaci u svojoj disciplini, dok su na Svjetskom prvenstvu osvojili brončanu medalju. Nastupili su i na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu te na Europskom prvenstvu za mlađe seniore. Braća Lončarić istaknuli su se i na državnim prvenstvima; naime, 2017. su osvojili četiri naslova prvaka (seniorski u svojoj disciplini te tri juniorska), dok su 2018. osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u dvojcu i četvercu bez kormilara za seniore i juniore.

foto: Osijek.hr

(Osijek.hr)