Logo

X

Svečano obilježavanje 50 godina Doma za starije i nemoćne u Drinskoj ulici

Proširenjem kapaciteta, formiranjem Odjela za osobe s Alzheimerom i drugim bolestima demencije – Osijek će dobiti prvi takav suvremeni odjel u Slavoniji

Svečano obilježavanje 50 godina Doma za starije i nemoćne u Drinskoj ulici, zaokupilo je pozornost cjelokupnog državnog vrha koji je uputio svoje izaslanike: Ivana Radića uime predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Domagoja Mikulića uime predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i župana Ivana Anušića u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

-Osječko-baranjska županija izdvojit će 12 milijuna kuna za energetsku obnovu Doma – to je jedan od najskupljih projekata energetske obnove na našem području. Postupak javne nabave je u završnoj fazi i uskoro započinje kompletna obnova. Ujedno izdvajamo 120 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju nadogradnje, odnosno adaptiranja Odjela za dementne osobe – istaknuo je župan Ivan Anušić, izaslanik premijera Plenkovića.

Dom za starije i nemoćne u Drinskoj ulici trenutno je posve popunjen s 353 korisnika. Proširenjem kapaciteta, formiranjem Odjela za osobe s Alzheimerom i drugim bolestima demencije – Osijek će dobiti prvi takav suvremeni odjel u Slavoniji.

Glazbeni ugođaj tijekom obilježavanja ovog vrijednog jubileja povjeren je Vokalnom sastavu Akvarel i Hrvatskom obrtničkom pjevačkom i glazbenom društvu “Zrinski”. Ravnatelj Vjekoslav Ćurić ovom je prigodom dodijelio zahvalnice ustanovama i udrugama s kojima Dom ima dugogodišnju uspješnu suradnju. Uime Grada Osijeka zahvalnicu je primio Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskoga vijeća i tom prilikom naglasio:

-Grad Osijek orijentira se na one usluge koje su potrebne: nabavku inventara, opreme, tehničkih sredstava i svega onog što korisnicima poboljšava kvalitetu života. Kapacitet Doma je nedostatan, lista čekanja je predugačka i utoliko – mi iz Grada, Županije, resornog ministarstva i Ministarstva državne imovine – imamo obvezu riješiti ovaj gorući problem. Što se Grada i socijalne osjetljivosti gradonačelnika Ivana Vrkića tiče, možete biti sigurni da će biti poduzeto sve što je u našoj moći, kako bi se pronašlo najkvalitetnije rješenje.