Logo

X

STUC: Najpovoljniji ručak za sve – mladi, stari, studenti, umirovljenici…

OsijekNEWS.hr je istražio cijene u Studentskom centru...

Govorivši o cijenama, ne možemo ne spomenuti osječki STUC. Kad odete sami u nepoznato, samostalan život i prvi susret s kuhanjem i svakodnevnom samostalnom brigom o tome što ručati, neophodno je imati brzo, fino i povoljno riješenje.

U menzi u Istarskoj ulici zabilježen je i jedan simpatični umirovljenik koji redovito dolazi na ručak, a zaposlenice su nam potvrdile kako on nije jedini slučaj vanjskog korisnika ove prehrane. Nerijetko dolaze stariji ljudi, ali i oni koji za kuhanje jednostavno nemaju vremena, a žele pojesti nešto povoljno i zdravo – piše OsijekNEWS.hr.

Studentska menza

Često je tema brojnih polemika. Je li ukusno? Isplati li se? Je li bolje jesti u menzi ili iskušavati vlastite kulinarske sposobnosti? Mišljenja studenata su zaista podijeljena, a uzevši u obzir nekolicinu koju smo ispitali, omjer je 70 – 30 % za menzu.

Zaintrigirani tom tematikom, istražili smo cijene u našem STUCOS-u.

BRZ, FIN, POVOLJAN RUČAK

Cijene su nevjerojatno povoljne! Možete li vjerovati? Zdrava juha od povrća za samo 2,94 kune? Bečki odrezak za 5,99 kuna, Osječki za 10, Cordon blue za 3,80… Brojni prilozi su također ispod 5,00 kuna, a u ponudi su i slastice koje također ne koštaju više.

Nemojte odmahnuti rukom ukoliko čitate ovo, a niste student i nemate ‘x-icu’. Istražili smo cijene u restoranu Studentskog centra i bez subvencije, a zaključak do kojeg smo došli jest – nema povoljnijeg mjesta!

KLASIČNI RESTORANI:

Prosječne cijene nekih jela u restoranima na području našeg grada u usporedbi sa STUC-om – razlike su zaista velike. Juhe su u nekakvom prosjeku 15,00-20,00 kuna, a mogu se popeti i do 30,00 kuna, dok su u STUC-u najviše 5,00 kn… Cordon blue ili pak bečki odrezak uz prilog se ne može pojesti za manje od 27,00 kuna, desert za 10-15 pa sve do 30,00 …

  • Navedene cijene su prosjek u nekim od ugostiteljskih objekata. Dakako, one variraju od mjesta do mjesta, ali ovo je otprilike tako u Osijeku i okolici, što čini veliku razliku u usporedbi s cijenama navedenih namirnica u Studentskom centru.

CIJENE ZA VANJSKE KORISNIKE

Juhu, glavno jelo s prilogom, salatu, desert i napitak vanjski će korisnik platiti najviše 25-30 kuna, a student najviše 22 kune. Ta je svježa hrana pripremljena i možete je odmah konzumirati na ‘liniji‘ ili u Campusu, ili možete otići u Gaudeamus i tamo tražiti jela po narudžbi, a možete je naručiti i za ponijeti.

 

juhe stuc

Više na linku … 

FOTO: Pixabay