Logo

X

Što nudi Advent u Vinkovcima?

Riječ je o tzv. ''Ledenom Orionu'' i programu bogatijem nego ikad do sad! Klizalište se proteže gotovo duž cijele pješačke zone, a tu je i kupola u kojoj nastupaju brojni izvođači.

Program Adventa ove godine bogatiji je nego ikada prije!

”Ledeni Orion” – riječ je o krovnom nazivu projekta koji na jednom mjestu okuplja sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije.

Uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća, koncert na Gimnaziji i božićni sajam, ove godine je neizostavna posebnost i prošireno klizalište – veličine 500 četvornih metara koje se proteže gotovo duž cijelog korza kako bi svaki posjetitelj, bio on star ili mlad, dobio priliku okušati se u ovoj snježnoj disciplini.

PROGRAM

Jedna od prepoznatljivosti jest pozornica u obliku kupole unutar koje svaki tjedan nastupaju razni izvođači. Posjetitelje je već zabavljao bend ‘SAX’, simpatična Zsa Zsa te ‘Dvije duše’.

Ustaljeno je pravilo kako se četvrtkom svira duhovna glazba, petak je rezerviran za promoviranje lokalnih bendova, dok subotom vinkovačku pozornicu praše malo poznatija imena s domaće glazbene scene.

Od ostalih događanja, svakako vrijedi izdvojiti žive jaslice, koje će 23. prosinca uprizoriti Franjevačka mladež župe Bezgrješnog srca Marijinog.

U sklopu programa ”Ledenog Oriona” organiziran je program i za najmlađe posjetitelje u vidu kazališnih predstava, kreativnih radionica, izrade ledenih skulptura…

O specijalitetima slavonskih OPG-ova ne moramo ni pisati, kao ni o dobroj kapljici…

Mi smo pojeli mađarsku slasticu ‘kurtoš’ punjenu karamelom i čokoladom, a nije moglo proći niti bez kuhanog vina… 😉

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković)

Advent u Vinkovcima

Advent Vinkovci klizalište

Vinkovci Djed Mraz

Exellent Vinkovci

Buba bar Vinkovci

klizalište Vinkovci

Vinkovci Advent

Ledeni Orion

Vinkovci park