Logo

X

Srijemski pjenušavi doručak oduševio posjetitelje u Iloku

Na najistočnijem hrvatskom vinogorju Radoš i ove se godine uživalo u srijemskim delicijama sljubljenim s odličnim pjenušcima Srijemskog vinogorja

Srijemsko vinogorje i grad Ilok jedna su od najatraktivnijih vinskih destinacija u regiji. Potvrđuje to i već tradicionalni Srijemski pjenušavi doručak koji je prošlog vikenda na najistočnije hrvatsko vinogorje Radoš privukao ljubitelje vina i goste iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U vinogradu Vina Papak, u sjeni stoljetnog oraha, uz neodoljivi i bogati Srijemski doručak koji je i ove godine pripremio iločki hotel Dunav s Michelinovom preporukom, predstavile su se poznate iločke vinarije.

Uz glazbenu kulisu sjajnog benda Petra Marković Trio, nazdravljalo se pjenušcima i mirnim vinima vinarija Papak, Čobanković, Iločki podrumi, Buhač i Trs, a svaki je vinar predstavio i novitet u podrumu. Papak se odlučio za novi rosé Radosh 2021., Domagoj Buhač za Graševinu Lisku 2021., Hrvoje Čobanković za Silvanac zeleni 2021., Iločki Podrumi za Rajnski rizling 2021., a vinarija Trs za Cuvée 3C (carménère, cabernet franc i cabernet sauvignon).

„Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu svake godine prepoznaje sve veći broj zaljubljenika u vino, autentičnu gastronomiju, vinograde i općenito, u jedinstveni ambijent. Ovo je i prilika da vinari, osim pjenušaca, predstave i neka “vinska iznenađenja”. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu jedinstveni je spoj turističke i vinske priče u autentičnom doživljaju podneblja i ljudi“, ističe Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije koja je, uz Salon pjenušavih vina Zagreb, organizator ovog lijepog događanja.

Bio je to još jedan srijemski vikend za pamćenje. Vinogradi, suncokreti, bale sijena, prekrasan pogled i odlična vina… Organizatori poručuju – vidimo se i sljedeće godine!

FOTO: Julio Frangen