Logo

X

Skender: Ne priznajem polovičnost!

Brzo je, već u svom prvom obraćanju u svlačionici, Dino Skender pojasnio igračima Osijeka što od njih očekuje pod njegovim vodstvom

Brzo je, već u svom prvom obraćanju u svlačionici, Dino Skender pojasnio igračima Osijeka što od njih očekuje pod njegovim vodstvom. Naglasak je u prvom redu na odgovornosti i maksimalnoj ozbiljnosti na svakom treningu, kako bi se to potom „preslikalo“ i na utakmice. Stoga je novi trener u više navrata ponovio riječi „Sve ili ništa“, aludirajući da pristup naprosto mora biti takav da svaki pojedinac pruži i ostavi svoj maksimum na terenu. Za one koji će razmišljati i eventualno postupati drugačije jednostavno neće biti mjesta u njegovoj viziji Bijelo-plavih.

Ne želi slušati alibije

Skender je mlad stručnjak koji ne trpi kompromise koji bi i njega i momčad koju vodi sputavali na putu ostvarenja ambicija. Vrlo je pedantan i temeljit u pripremi svake aktivnosti, a sada će taj segment općenito izdignuti na još višu razinu. Zatražio je već u startu od svakog pojedinca da preispita je li dosad mogao bolje i zašto pritom nije pružio više u proteklom razdoblju. Dino ne voli i ne želi slušati alibije i spreman je na odlučne poteze da bi od grupe kojoj je na čelu dobio sve što traži. Naglasio je kako svoju novu ulogu doživljava prvenstveno kao veliki izazov, a ne opterećenje jer da ne vjeruje u sebe i ono što planira sprovesti u djelo, ne bi se ni prihvatio dužnosti za koju se godinama pripremao. Znao je, naime, da će doći i taj trenutak kada će preuzeti kormilo jer je to bila i jedna od klupskih strateških odrednica.

Svi se moraju podrediti momčadi

Sada je Skenderov fokus isključivo usmjeren na ogled s Interom. Sve njegove misli su vezane uz što bolji i uspješniji nastup u Zaprešiću koji slijedi već u srijedu. Samo je ta utakmica sada važna i novi trener želi da tako razmišljaju i njegovi igrači. Za neke značajnije preinake taktičke prirode  trenutno nema vremena, no jasno je da će vrlo brzo biti određenih promjena i u sustavu, odnosno rasporedu na terenu, kao i u izboru onih koji će startati od prve minute. Svatko će se imati priliku dokazati, a Skender od svih očekuje da u iduća dva mjeseca sve što mogu i znaju stave u funkciju momčadi i Kluba.