Logo

X

SDP Vukovar obilježio Međunarodni dan žena

Darivanjem karanfila radnicama u Borovu ženama u trgovinama u centru grada kao i na tržnici te večernjom zabavom, SDP je obilježio ovogodišnji Međunarodni dan žena

Lijepa gesta i tradicionalna aktivnost vukovarskog SDPa i ove godine je razveselila veliki broj žena grada Vukovara i okolice. Vukovarski SDp ih je razveselio povodom Međunarodnog dana žena a za svoje članice i simpatizere su napravili i prigodnu zabavu.

Tradicionalno svake godine kao SDP Vukovar obilježavamo Međunarodni dan žena. Tim povodom u ime Gradske organizacije SDP-a Vukovar 8.3. podijelili smo karanfile u 15h ispred tvornice Borovo radnicama koje su odlazile s posla. U kratkom razgovoru s njima htjeli smo im prenijeti podršku u borbi za bolje uvjete rada i ravnopravan položaj radnica i radnika, kažu iz SDP-a.

Također, karanfile smo podijelili i na vukovarskoj tržnici te trgovinama u centru grada našim vrijednim ženama te onima koje smo sreli u Borovu naselju na više lokacija.

Na kraju dana imali smo i večernju zabavu za naše članice i članove te simpatizere i simpatizerke gdje su nam u goste došli i predsjednica SDP-a Osječko-baranjske županije, Sanja Bježančević, izvršni tajnik SDP-a za rad sa slavonskim županijama, Boris Piližota te potpredsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i načelnik Općine Stari Mikanovci, Mario Milinković.

Predsjednica Gradske organizacije SDP-a Biljana Gaća naglasila je: „Dosta nam je toga da se naše tijelo isključivo objektivizira, da nas se secira i procjenjuje se naša kvaliteta isključivo kad postajemo konkurencija ustaljenim, prešutnim dogovorima, kad trebamo nositi najviše funkcije kako u političkom tako i u poslovnom svijetu, dok su neki kolege predodređeni za određene funkcije bez puno propitkivanja. Dosta je toga da radimo na istim radnim mjestima s istom kvalifikacijom za manju plaću, dosta je toga da drugi odlučuju o našim tijelima, dosta je seksizma i nepoštivanja. Borba za pravednije i ravnopravnije društvo ne staje, dapače, postaje sve jača.“

I ovom prilikom u ime Gradske organizacije SDP-a Vukovar svim ženama želimo sretan Dan žena, uz poruku da borba za ravnopravnost nikada ne prestaje, izjavili su u SDP-u.