Logo

X

SDP Vukovar dijelio karanfile za Dan žena

Na ovaj dan smatramo posebno važnim sjetiti se svih žena koje rade, ali i naših umirovljenica i mladih žena. Dok skrbe o obitelji, podižu djecu i nose sav teret kućnog rada, plaće su im i dalje manje od muškaraca i posljedično imaju znatno manje mirovine

Gradska organizacija SDP-a Vukovar simobičnom podjelom karanfila na vukovarskoj tržnici, u trgovačkom centru i drugim mjestima gdje rade žene obilježili smo Dan žena. U 15h karanfile ćemo dijeliti i ispred tvornice Borovo radnicama prilikom izlaska s posla. Na ovaj dan smatramo posebno važnim sjetiti se svih žena koje rade, ali i naših umirovljenica i mladih žena.

Dok skrbe o obitelji, podižu djecu i nose sav teret kućnog rada, plaće su im i dalje manje od muškaraca i posljedično imaju znatno manje mirovine.

Borimo se za pravedno, solidarno i ravnopravno društvo u kojem se ženama ne dokidaju i ne smanjuju njihova prava, u kojem nisu marginalizirane i zastrašene.

Pravo na izbor mora ući u Ustav, jer žene imaju pravo samostalno i slobodno odlučivati o svom tijelu i rađanju!

SDP će se uvijek snažno i beskompromisno suprotstaviti svakom obliku diskriminacije i stajati na braniku zaštite ženskih prava.

Živjele žene! Živio 8. mart!