Logo

X

SDP Osječko-baranjske županije: Hvala svim hrabrim ženama na nepokolebljivosti da se suprotstave rastućoj netrpeljivosti koja pod krinkom molitve želi smanjiti već ostvarena prava

Različite inicijative ustraju u svojim perfidnim pokušajima propitkivanja, a posljedično i dokidanja već ostvarenih prava ugledajući se na poljske i slične scenarije, ali Hrvatska neće postati Poljska, kažu u SDP OBŽ!

Čini se kako iz godine u godinu, povodom Međunarodnog dana žena, moramo podsjećati na poražavajuću činjenicu da žene u današnjem društvu ne žive punu jednakost. Žene nailaze na brojne prepreke na putu uključivanja u društveni život i sudjelovanje u odlučivanju, i dalje im je ograničen pristup političkim i ekonomskim pozicijama te su nerijetko marginalizirane i suočene s nepravdom i nejednakošću u svojemu životnom i radnom okruženju. Žene i dalje zarađuju manje na istim radnim mjestima, uključujući i upravljačka, usprkos činjenici da su u prosjeku bolje obrazovane, a razlika u mirovinama još je izraženija.

Istovremeno, različite inicijative ustraju u svojim perfidnim pokušajima propitkivanja, a posljedično i dokidanja već ostvarenih prava ugledajući se na poljske i slične scenarije, ali Hrvatska neće postati Poljska! Zato danas prvo pozivamo vladajuću garnituru koja se naziva „demokratskom“ da ovakva nastojanja javno i nedvosmisleno osude, a svim hrabrim ženama zahvaljujemo na njihovoj ustrajnosti da ostvare punu jednakost u svim segmentima društva i života. Zahvaljujemo im i na njihovoj nepokolebljivosti da se suprotstave rastućoj netrpeljivosti koja pod krinkom molitve želi smanjiti njihova davno stečena prava.

Ženama ne treba cvijet i čestitka jedan dan u godini, već stvarna jednakost u društvu i poštivanje njihovih ljudskih prava i dostojanstva svaki dan!

Sanja Bježančević, v.r.
Predsjednica ŽO SDP-a OBŽ