Logo

X

SDP Osijek – Gradonačelniče, gdje su uplatnice?

Slanjem uplatnica tek u ožujku građani se dovode u situaciju da do kraja tekuće godine tijekom jednog mjeseca moraju platiti dva računa

SDP Osijek je novim priopćenjem prozvao gradonačelnika grada Osijeka, priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S predzadnjim danom mjeseca veljače građani Osijeka još uvijek nisu dobili 12 uplatnica za komunalnu naknadu za 2023. godinu!

Uvažavajući činjenicu da je vođenje kompletnog procesa oko vođenja komunalne naknade Grad Osijek preuzeo od Zavoda za urbanizam još 2020. godine, držimo da je bilo i više nego dovoljno vremena za prilagodbu te za pripremu, tisak i slanje uplatnica građanima na vrijeme.

Slanjem uplatnica tek u ožujku građani se dovode u situaciju da do kraja tekuće godine tijekom jednog mjeseca moraju platiti dva računa. Ovakva nedopustiva praksa ponavlja se već drugu godinu za redom što je porazno za učinkovitu gradsku upravu kakvom se (neuspješno) trenutno gradsko vodstvo predstavlja, a na što smo upozoravali i prošle godine. Smatramo da je i pojašnjenje koje je lani Grad službeno objavio i u kojem se navodi da se sve uplatnice mogu (moraju) platiti do zadnjeg dana tekuće godine – cinično. Posljedice ovakve šlampavosti najteže podnose upravo najsiromašniji građani Osijeka!

Podsjećamo i da je tijekom prošle godine odlukom Radićeve većine u Gradskom vijeću povećan iznos komunalne naknade za preko 11 milijuna kuna odnosno preko milijun i pol eura ili za 22% građanima i 25% obrtnicima.

Primjećujući nerazumijevanje trenutka visoke inflacije, povećanja cijene košarice osnovnih proizvoda i energenata tijekom protekle i ove godine, pozivamo gradonačelnika Ivana Radića da bude socijalno osjetljiviji prema svojim sugrađanima jer je potpuno neopravdano i nepravedno kažnjavati ih, osim prošlogodišnjim povećanjem iznosa komunalne naknade, još i dodatnim šeprtljavim kašnjenjem isporuke uplatnica.”

Gradska organizacija SDP Osijek