Logo

X

SDP, GLAS, Naprijed Hrvatska, HSS i ORAH zajedno na osječke mjesne izbore

"Sigurna sam da je ovo početak jedne dobre dugoročne suradnje",istaknula je Mrak-Taritaš

Koalicijski nastup na izborima 9. prosinca za vijeća osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora danas su najavili SDP, GLAS, Naprijed Hrvatska, HSS I ORAH.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš kazala je na konferenciji za novinare kako su u pitanju izbori na kojima je obično izlazak birača najmanji, iako su mjesni odbori nešto gdje ljudi najviše mogu napraviti za svoj kvart, ulicu i susjedstvo.

Za okupljanje ovih stranaka u koaliciju Mrak-Taritaš je kazala kako je u politici puno jednostavnije biti isključiv, ali biti uključiv, okupiti na istom projektu stranke koje su vrijednosno na istom stavu nije baš tako jednostavno. “Sigurna sam da je ovo početak jedne dobre dugoročne suradnje”, istaknula je.

Na upit da pojasni hoće li se ova koalicija sa SDP-om organizirati i u drugim gradovima, Mrak-Taritaš je kazala kako je ovo koalicija za izlazak na mjesne izbore u Osijeku, ali se nada kako je to najava dugoročne suradnje u ovome gradu za sljedeće izbore.

Predsjednik osječkog SDP-a Boris Piližota ocijenio je kako se koncept izlaska na izbore temelji na apsolutnoj podudarnosti onoga što stranke smatraju potrebnim učiniti u gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

“Svaka politička opcija može navesti određene probleme i obećati njihovo rješavanje, ali postoje oni koji obećavaju nemoguće, navodeći stvari za koje i sami znaju da ih neće napraviti, jer nisu realne. Mi to nećemo raditi, jer nudimo viziju grada na temelju realnog razvoja i onoga što je u četiri godine moguće ostvariti”, poručio je Piližota.

Glavni tajnik stranke Naprijed Hrvatska Renato Petak rekao je kako ove stranke koje imaju progresivne ideje i rješenja za probleme građana, što je posebice značajno za ove izbore na kojima birači mogu odlučivati o poboljšanju kvalitete života u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

Predstavnici HSS-a i ORAH-a Ivan Zrno i Maja Berger pozvali su građane da se odazovu na izbore.

(Hina)

foto: Pexels (ilustracija)