Logo

X

Samo šest kola do kraja u kojima će pasti odluka tko će zauzeti pozicije od drugog do četvrtog mjesta

Razumljivo je da Osječani svakako žele i treći puta uzastopce izboriti Europu

Imajući u vidu činjenicu da su od samoga početka sezone, pa do sada bili u vodećem kvartetu, najčešće na drugoj ili trećoj poziciji, razumljivo je da Osječani svakako žele i treći puta uzastopce izboriti Europu. Ta im mogućnost ostaje kroz prvenstvenu utrku, kao i prethodnih godina. Čeka nas još samo šest kola do kraja u kojima će pasti odluka tko će zauzeti pozicije od drugog do četvrtog mjesta. Da će biti neizvjesno, već smo više puta naglašavali, kao i da je svaki bod iznimno važan te na kraju može biti presudan…

Pristup može dosta toga odrediti

Tako u Gradskom vrtu razmišljaju i uoči još jednog dvoboja koji ih očekuje s Dinamom, ovaj puta na domaćem terenu. Uz maksimalan respekt prema suparniku, kojega on dakako i zaslužuje, nitko ne gubi nadu i vjeru da se dosta toga može napraviti u subotu (19 sati). Osijek mora imati izraženiji motiv od Modrih koji su već osigurali titulu, pa u tom smislu dolaze u Slavoniju potpuno rasterećeni. Netko će reći da su tada još i neugodniji, međutim, našoj momčadi će izazov ipak biti nedvojbeno veći, a bodovi značajniji. A sam pristup utakmici može dosta toga usmjeriti i odrediti, pa se nadamo da će velika želja, iskazana energija i borbenost bitno utjecati na kretanje rezultata i konačan ishod.

Treba vjerovati u uspjeh

Znamo da je Dinamo izgubio samo jednom u prethodnih 30 kola (u gostima kod Rijeke), no treba vjerovati da ga se može svladati, unatoč njegovoj snazi i kvaliteti koja je ove sezone došla potpuno do izražaja. I bod bi s takvim suparnikom nedvojbeno bio uspjeh, ne treba se ustručavati ni od takvog zaključka, posebice u kontekstu dosadašnjih nastupa državnog prvaka i u HNL-u i u Europskoj ligi. No, vrijedi pokušati dohvatiti i preostala dva. Ne dvojimo da takav stav imaju i igrači. Bio bi to zaista pun pogodak u pravo vrijeme, kada je borba za Europu dosegnula potpunu neizvjesnost. 

 

(NK Osijek)