Logo

X

Proširuje se popis ambalažnih proizvoda u sustavu povratne naknade – dodaje se ambalaža od mlijeka

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo je e-Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o predloženim izmjenama Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u ponedjeljak je pokrenulo e-Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o predloženim izmjenama Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži, kojima se želi proširiti popis ambalažnih proizvoda u sustavu povratne naknade od 50 lipa – piše jutarnji.hr.

Predloženim izmjenama želi se proširiti popis ambalažnih proizvoda u sustavu povratne naknade od 50 lipa tako da se doda ambalaža od mlijeka i tekućih mliječnih proizvoda te jednokratne ambalaže (PET-a, Al/Fe i stakla) od pića volumena 0,20 litara, priopćilo je Ministarstvo.

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike kažu da je prilikom izrade Nacrta Prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži održano niz sastanaka i konzultacija s predstavnicima HGK i s predstavnicima trgovine i proizvođača HUP-a.

E-Savjetovanje je otvoreno 30 dana, do 23. travnja, tijekom kojih zainteresirana javnost ima mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja pojašnjenja od Ministarstva. e-Savjetovanje je dostupno na linku: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=10517.