Logo

X

Prisjetite se svih (Ne)poznatih žena, ali pogledajte i izložbu

U predavanju na Filozofskom fakultetu će se prisjetiti odabranih Osječanki koje su svojim životom i radom obogatile matičnu društvenu sredinu... :)

U organizaciji Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Osijeku u petak, 11. siječnja 2019. godine u 10 sati, ispred Svečane dvorane (2. kat, prostorija 60) Filozofskog fakulteta u Osijeku izložbu Camilla Lucerna otvorit će Blaženka Klemar Bubić iz Austrijske knjižnice Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Riječ je o izložbi koja se bavi životom i radom istaknute zagrebačke germanistice i slavistice, spisateljice i pedagoginje Camille Lucerne, a koja će se na Filozofskom fakultetu moći razgledati od 11. do 31. siječnja 2019. Izložbu je omogućio Austrijski kulturni forum Zagreb s kojim Odsjek za njemački jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Osijeku ima dugu i plodonosnu suradnju.

Ulaz na izložbu je slobodan!

U srijedu, 30. siječnja 2019. u 12.30 sati, u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta doc. dr. sc. Stephanie Jug s Odsjeka za njemački jezik i književnost, koja je ujedno i glavna organizatorica navedenih događanja, održat će predavanje “Neke (ne)poznate ŽENE” u povodu zatvaranja izložbe.

U predavanju će se prisjetiti odabranih Osječanki koje su svojim životom i radom obogatile matičnu društvenu sredinu, i to osobito u interkulturalnom pogledu poput Vilme Vukelić, Jelice Belović Bernadzikowske i drugih. U predavanju će se ukazati i na veze dvaju kulturnih krugova na početku 20. stoljeća – osječkoga i zagrebačkoga.

U organizaciji fakultetske Knjižnice bit će postavljena i prigodna izložba knjiga.

FOTO: FFOS (priopćenje)