Logo

X

Prekograničnom suradnjom gradi se nova turistička destinacija

Završne aktivnosti projekta kojemu je svrha jačati turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjem Dunavu, predstavljene su u utorak u Osijeku.

U prostorijama Regionalne vinoteke u osječkoj Tvrđi jučer, 19. veljače 2019. godine, održano predstavljanje rezultata i završnih aktivnosti projekta „Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava – Central Danube Tour“ iz EU programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Završne aktivnosti projekta “Central Danube Tour”, vrijednog 576 tisuća eura, kojemu je svrha jačati turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjem Dunavu, predstavljene su u utorak u Osijeku.

Kako je rekao ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepan Ribić, to je projekt prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije. Po njegovim riječima, nositelj projekta je ta javna ustanova, a partneri su Sekretarijat za međunarodnu suradnju Autonomne Pokrajine Vojvodine, osječko-baranjski županijski Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok.

O PROJEKTU

“Projekt nam je 2017. odobren od europskog ‘Interreg IPA programa’ u vrijednosti od 576 tisuća eura i to je jedna od zadnjih aktivnosti u njegovoj provedbi. Ovu novu turističku destinaciju Srednje Podunavlje želimo promovirati i izvan područja Hrvatske i Srbije. U tom kontekstu jedna od sljedećih aktivnosti je nastup na turističkom sajmu u Berlinu, koji se održava od 6. do 10. ožujka, na kojemu ćemo predstaviti svjetskoj javnosti potencijale i adute Srednjeg Podunavlja“, rekao je Ribić.

Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava, a drago nam je što je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije njegov nositelj. Dunav je veliki turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja – rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić dodala je kako će projekt, osim u Berlinu, predstaviti na Međunarodnome turističkom sajmu u Beogradu od 21. do 24. veljače i u Zagrebu u kinu Europi 12. ožujka, a predviđen je i turistički panel u Iloku te završna konferencija u Novom Sadu.

“Cilj projekta je jačanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i razvoja turističke ponude. Krenuli smo u priču brendiranja Dunava kao turističke destinacije predstavljajući Baranju, Osijek, Erdut, Vukovar i Ilok i niz mjesta na području Vojvodine. Projekt završava u ožujku ove godine”, zaključila je Jurić.

FOTO: Službena stranica Osječko-baranjske županije