Logo

X

Predstavnici gradskog i županijskoga SDPa položili vijenac i poklonili se pred spomenikom poginuloj djeci

Nedjelja 3. svibnja 1992. bila je krvava nedjelja za Slavonski Brod. Grad je proživljavao jedan od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. U napadima (eksplozijama topničkih ili minobacačkih granata ili bombi izbačenih iz zrakoplova) poginulo je 16 osoba, od toga šestero djece

Jučer su predstavnici gradskog i županijskoga SDPa položili vijenac i poklonili se pred spomenikom poginuloj djeci u Slavonskom Brodu. U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je na području Općine Slavonski Brod samo u jednoj godini (1992.) čak  27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno.

Za taj zločin nitko nije odgovarao.

Nedjelja 3. svibnja 1992. bila je krvava nedjelja za Slavonski Brod. Grad je proživljavao jedan od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. U napadima (eksplozijama topničkih ili minobacačkih granata ili bombi izbačenih iz zrakoplova) poginulo je 16 osoba, od toga šestero djece, a ranjeno je 60 osoba, od toga 30 teško. U spomen na izgubljene mlade živote položili su vijence i poklonili se pred spomenikom poginuloj djeci u Slavonskom Brodu.