Logo

X

Predstavljen vodič „Čarobna gastro priča Baranje”

„Ideja je predstaviti bogatu gastronomiju u Općini Bilje u kojoj imamo čak osam restorana na tako malom području, a svi su itekako poznati"

Ilustrirani vodič „Čarobna gastro priča Baranje” predstavljen je u Kopačkom ritu. Riječ je o slikovnici koja prikazuje bogatu gastronomiju i predstavlja ugostiteljske objekte u Općini Bilje te specijalitete koji se u njima mogu kušati, prenosi Radio Osijek.

„Ideja je predstaviti bogatu gastronomiju u Općini Bilje u kojoj imamo čak osam restorana na tako malom području, svi su itekako poznati turistima koji dolaze u naše krajeve. Slikovnica će služiti najmlađim turistima, ali i svima drugima koji žele nešto više saznati o gastronomiji u Općini Bilje”, rekla je direktorica Turističke zajednice Općine Bilje – Kopački rit Renata Forjan.

Prijedloge jela u ilustracije su pretočili studenti osječke Akademije za umjetnost i kulturu pod mentorstvom Ane Sladetić Šabić, a vodič je osmišljen i izrađen u suradnji s Regionalnim centrom kompetencija Ugostiteljsko-turističke škole uime koje je na promociji govorila nastavnica Gabrijela Baraban. Slikovnicom se potiče očuvanje tradicije, ali i prate trendovi nudeći gostu nešto novo jer je poznati chef Ivan Đukić pripremio tradicionalna jela na suvremen način koristeći isključivo domaće i autohtone proizvode. Na promociji je tako prezentirao moderniziranu verziju perkleta od soma.

foto: unspalsh