Logo

X

“Povijest košarke u Osijeku”

Gospodin Kerže ovom je monografijom, s posebnim žarom, dodao vrijednost našem gradu

„Povijest košarke u Osijeku“ naziv je monografije autora Dragutina Keržea koja je predstavljena u svečanom foajeu osječkog HNK. Promociji koja je okupila veliki broj zaljubljenika u košarku nazočio je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.

-Za razliku od mojih prijašnjih projekata posvećenih osječkoj nogometnoj povijesti, ova najnovija publicistička pustolovina posvećena je košarci, dinamičnom sportu koji u našem gradu živi već sedam desetljeća – naglasio je autor monografije Dragutin Kerže dodajući kako je dobar dio knjige koju će ljubitelji košarke sigurno sa znatiželjom primiti u svoje ruke, pisao iz vlastitih memorija, brojnih vrlo lijepih uspjeha, kako je rekao – još iz doba kada su romantika i amaterizam bile značajke kompletnog sporta.

Od 1982. godine i monografije “55 godina SD Grafičar Osijek”, Dragutin Kerže ispisao je još 11 publikacija posvećenih osječkom sportu, a monografija “Povijest košarke u Osijeku”, 13. je publikacija Dragutina Keržea ujedno i prvo ukoričeno izdanje posvećeno košarci.

-Gospodin Kerže ovom je monografijom, s posebnim žarom, dodao vrijednost našem gradu. 70 godina košarke ispričane kroz ljude ovoga grada koji su tijekom tih sedam desetljeća ne samo postizali koševe i nizali košarkaške uspjehe, nego i stvarali prepoznatljivu osječku priču – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjećajući kako se autor dokazao kao novinar, sportski dužnosnik, ali i izuzetno plodan publicist koji je trajno zabilježio vrijednosti generacija osječkih sportaša, naših sugrađana koji su ispisivali sportsku povijest Grada na Dravi.

foto: Osijek.hr

(Osijek.hr)