Logo

X

Počeli radovi na obilaznici Petrijevaca

''Izgradnjom obilaznice napokon će se riješiti dugogodišnji problem Petrijevaca i njegovih mještana zbog prometa koji je stalno povećavao'' - istaknuo je Anušić.

Uvođenjem izvođača radova u posao i predstavljanjem projekta u utorak je u Petrijevcima i službeno označen početak izgradnje obilaznice Petrijevaca, projekta vrijednog više od 70,5 milijuna kuna – piše OsijekNEWS.hr.

Ugovoreni rok za završetak radova je 14 mjeseci, a od tada će glavna ulica kroz Petrijevaca napokon biti bez tranzitnog prometa, bit će manje buke i štetnih emisija opasnih za zdravlje mještana, a dakako sigurnost sudionika u prometu u naselju, kao i stanovnika bit će daleko veća nego sada.

Uvođenje u posao počelo je prezentacijom projekta Obilaznice Petrijevci. Potom je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić predao projektnu dokumentaciju Zoranu Škoriću, predsjedniku Uprave Osijek-Koteksa d.d. Osijek, tvrtke koja će zajedno s tvrtkom Gravia d.o.o. Osijek izvoditi radove ukupne vrijednosti 70,53 milijun kuna, a s time da su 85 % bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a ostatak su sredstava Hrvatskih cesta – stoji u priopćenju OBŽ.

Uz ostale uzvanike, svečanosti su nazočili državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić.

– Izgradnjom obilaznice napokon će se riješiti dugogodišnji problem Petrijevaca i njegovih mještana zbog prometa koji je stalno povećavao, a znamo koliko je bitna sigurnost u prometu. Kada vidimo ovaj i druge aktualne projekte, mislim da možemo bit zadovoljni cestogradnjom na području naše županije i Hrvatske, a želim istaknuti da upravo završava natječaj za izvođače radova i nastavak izgradnje Koridora Vc kroz Baranju do mađarske granice. Nastavlja se i niz drugih projekata, od obilaznice Osijeka do ostalih, a sve su to projekti Hrvatskih cesta, resornog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske. Zato nam je osobito drago da smo danas ovdje i da počinje izgradnja petrijevačke obilaznice – rekao je župan Ivan Anušić.

FOTO: Službena stranica Osječko-baranjske županije