Logo

X

Pannonian postaje kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre

A i Žana Gamoš se na Facebooku obukla u 'ruho Pannoniana' ... :)

Voditelj projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su “natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine”, a da bi ovaj festival dobio spomenuti status morao je zadovoljiti visoku razinu organizacije događaja, međunarodnu TV produkciju i vrhunsku opremljenost skate parka, za koji kaže da je najbolji u Europi, te niz drugih standarda.

Rekao je kako su dolazak na ovogodišnji “Pannonian Challenge” najavile neke od vrlo jakih reprezentacija kao što su francuska, britanska i ruska te najavio uvođenje nove discipline.

“Riječ je o skuteru ili romobilu. To je disciplina koja je u zadnje vrijeme sve popularnija i mi želimo pratiti trendove. Ove godine festival će trajati jedan dan duže nego do sada”, dodao je Barač.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica podsjetila je kako su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) kroz pokroviteljstvo dugogodišnji partneri ove, kako je rekla, “doista posebne manifestacije” i dodala da će tako biti i ove godine.

“U ministarstvu uvijek ističemo da ovakve manifestacije Osijek i Hrvatsku stavljaju na turističke i sportske karte. Zbog toga imamo sve argumente da ovakva događanja pratimo i podržavamo, što ćemo i nadalje činiti”, rekla je Brzica.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš istaknula je kako Gradska uprava od prvog dana podržava ovaj festival, zbog kojeg je Osijek postao svjetski poznat kao grad simbol ekstremnih sportova i odlične zabave.

“Ovaj festival je pokretač urbane kulture u Osijeku i važan segment u turističkoj ponudi grada. Za ovogodišnje izdanje festivala iz gradskog proračuna bit će izdvojeno 300 tisuća kuna”, rekla je Gamoš.

PANNONIAN I OSJEČANI SU JEDNO 😊Do sljedećeg Pannoniana dijeli nas još samo 💯 dana! Jednako toliko vremena ostalo je za…

Objavljuje Žana GamošPonedjeljak, 25. veljače 2019.