Logo

X

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticanje i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima. U programu će sudjelovati tamburaški orkestri koji će nastupiti u revijalnom izdanju, a festival neće biti otvoren za publiku. Publika će u njihovim izvedbama moći uživati putem snimaka na YouTube kanalu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Poštujući sve epidemiološke mjere zaštite, tijekom dva dana za prijavljene ansamble pripremljeno je profesionalno audiovizualno snimanje u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Snimanje je organizirano prema točno određenom rasporedu za svaki orkestar, bez publike i drugih sudionika.

Sve informacije o 43. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Hrvatski tamburaški savez zahvaljuje svima koji su omogućili ostvarenje 43. Festivala u novim okolnostima.