Logo

X

Ove županije od idućeg tjedna prelaze na online nastavu

U glazbenim školama će se održavati samo individualna nastava instrumenta, za sve učenike.

Zbog porasta broja novozaraženih dio županija prelazi na nove modele održavanja nastave. Odabir modela za pojedinu županiju ovisi o dogovoru lokalnog i Nacionalnog stožera, ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u pojedinoj županiji, piše Index.

“Taj se pristup pokazao vrlo učinkovitim jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice”, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

“Nastava u osnovnim i srednjim školama od 12. do 16. travnja 2021. godine:

  • za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, kao i za učenike završnih razreda srednjih škola, nastava će se organizirati po modelu A.
  • za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenike preostalih razreda srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu.
  • u glazbenim školama održavat će se prema modelu A samo individualna nastava instrumenta, za sve učenike”, stoji u dopisu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

U glazbenim školama će se održavati samo individualna nastava instrumenta, za sve učenike.

Istarska županija

Nastava će se odvijati kako slijedi:

  • obustavlja se nastava u svim osnovnim školama u razrednoj nastavi, za niže razrede od 1. do 4. Osnovne škole koje mogu organizirati nastavu online za niže razrede, nastavu mogu provoditi po modelu C, odnosno nastava na daljinu ( online);
  • u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, za više razrede osnovnih škola od 5. do 8. razreda odvijat će se na daljinu;
  • u svim srednjim školama uključujući i za maturante, nastava će se odvijati prema online.

Nastava će se po ovom rasporedu odvijati od 12. do 17. travnja.

Stožer civilne zaštite temeljem procjene epidemiološke situacije donijet će do 14. travnja 2021. odluku o daljnjem modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije.

Primorsko-goranska županija

Viši razredi osnovne škole te svi razredi srednje škole prelaze na online nastavu. Odluka se provodi od ponedjeljka 12. travnja.

Na online nastavu u potpunosti prelaze svi fakulteti osim Medicinskog i Fakulteta zdravstvenih studija, koji pomažu zdravstvenom sustavu.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe od ponedjeljka, dok će se za ostale učenike od 12. do 17. travnja nastava održavati online.

Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija je objavila promjene u održavanju nastave. Ondje će svi učenici osim onih od 1. do 4. razreda prijeći na online nastavu.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu ‘C’, odnosno online nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava održavati po Modelu ‘A’, odnosno neposredno u školi. Također, obustavlja se održavanje praktične nastave u školskim objektima”, poručili su.

Varaždinska županija

Varaždinska županija za veći dio učenika uvodi online nastavu. Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Robert Vugrin je najavio da će sljedeći tjedan nastava za učenike viših razreda osnovnih škola te srednjoškolce, osim završnih razreda, biti organizirana online.

U Zadarskoj županiji dio učenika prelazi na online nastavu u razdoblju od 12. do 25. travnja.

Osnovne škole:

  • niži razredi po A modelu;
  • viši razredi po C modelu.

Srednje škole:

  • svi razredi u svim školama po C modelu;
  • praktična nastava u redovnom obliku

Ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima predloženi modeli mogu se mijenjati nakon 25. travnja 2021. godine.

Vukovarsko-srijemska županija

Od ponedjeljka 12. travnja nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija održavat će se po modelu C, odnosno online, osim za učenike u prva četiri razreda osnovne škole i maturante.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola, kao i učenici završnih razreda srednjih škola, nastavu pohađaju u školama, a učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici 1. do 3. razreda srednjih škola nastavu pohađaju online.

Foto: ilustracija