Logo

X

Ovakvu ‘umjetnicu’ još niste vidjeli!

Video: Upoznajte Pigcasso - svinja koja slika :)

Jedina poznata pripadnica svoje vrste koja predano slika, a od milja je zovu Pigcasso, prasica je čije su vještine odavno privukle pozornost ljubitelja životinja i umjetnosti – piše Nacionalniportal.hr prenoseći Hina-u.

Potražnja za njezinim slikama raste, a paralelno s potražnjom rastu i cijene Pigcassoinih umjetničkih djela.

Uz to je prošli mjesec proizvođač satova “Swatch” najavio suradnju s gospođom Pigcasso. Jedno od njezinih djela upotrijebljeno je kao predložak za jedan od novih modela ovoga popularnog švicarskog branda.

Ograničeno izdanje sata pod nazivom “Flying Pig by Ms. Pigcasso” krase zeleni, plavi i ružičasti namazi boje, a prodaje se po cijeni od 120 dolara.

Apstraktni ekspresionist s kistom u gubici

Poznavatelji umjetnosti tvrde da je Pigcasso bez sumnje apstraktni ekspresionist. Ne može se precizno definirati što ona slika, no stil joj postupno varira ovisno o raspoloženju, kao i kod bilo kojega velikog umjetnika.

S kistom u gubici, Pigcasso s puno entuzijazma zabacuje glavom te odvažnim potezima stvara novu umjetninu na platnu postavljenom na štafelaj.

Godine 2016. ovu je talentiranu svinju iz klaonice spasila Joanne Lefson, aktivistkinja i osnivačica “Farme utočište”, koja djeluje u Južnoafričkoj Republici i brine o životinjama.

“Neobično ime je dobila zbog jedinstvenog dara – slikanja. Premda su joj nudili loptice za tenis, nogometne lopte i slične rekvizite… uzalud. Najviše ju je privuklo nekoliko kistova. Sve ostale predmete je sažvakala. Ubrzo nam je postalo jasno da se voli igrati četkicama za bojenje i kistovima pa su joj u štagalj stavili i platno”, ispripovijedala je Lefson, dodavši da su njezina djela postala toliko tražena da su otvorili galeriju u kojima su izložena.

Prodaju se po cijeni od nekoliko stotina pa do gotovo 4000 dolara. Prihod od prodaje namijenjen je zaštiti životinja, kazala je Lefson.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)