Logo

X

Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ovisno o mjeri, korisnici mogu biti poljoprivrednici koji obavljaju poljoprivredu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu, upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili Upisnik poljoprivrednika kao samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, obrt ili trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Od danas je otvoreno 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije. Skupština Osječko-baranjske županije donijela je novi Program mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije za razdoblje 2024. – 2027. godine. Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

Pored mjera iz ranijih godina, Program nudi i šest novih mjera: za rekategorizaciju, za podizanje plastenika i staklenika za uzgoj povrća i voća, za podizanje i rekonstrukciju intenzivnih nasada jabuka, podizanje i rekonstrukciju ekstenzivnih nasada u voćarstvu, očuvanje pčelinjeg fonda te za manifestacije, promociju i plasiranje poljoprivredne proizvodnje. U tijeku su i tri javna poziva za sufinanciranje kamata na kredite u poljoprivredi.

Javni pozivi sa zahtjevima i pratećim obrascima objavljeni su danas, 26. ožujka 2024. godine na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije. Otvoreni su sve do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2024. godine.

Ovisno o mjeri, korisnici mogu biti poljoprivrednici koji obavljaju poljoprivredu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu, upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili Upisnik poljoprivrednika kao samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, obrt ili trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. U mjeri za istraživačke projekte korisnici su pravne osobe registrirane za djelatnosti znanstvenog istraživanja i razvoja, a u mjeri za manifestacije, promociju i plasiranje poljoprivredne proizvodnje, osim poljoprivrednika, korisnici mogu biti i zadruge i udruge koje djeluju i osnovane su radi poljoprivrede, promicanja poljoprivrede i/ili pružanja stručne pomoći s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Intenzitet i visina pojedine potpore, kao i uvjeti i potrebna dokumentacija nalaze se u javnim pozivima koji su dostupni ovdje.