Logo

X

Otvorena birališta u Hrvatskoj! Zašto je važno izaći na izbore!? Ostanete li doma, svejedno će netko pobijediti!

Posljednji puta čak 75% biračkog tijela ni na koji način nije utjecalo na ishod izbora, osim - vrlo bitno - svojim neizlaskom!

Otvorena su birališta za hrvatske europarlamentarce! Hrvatska danas, kao i ostale zemlje EU, glasa za svoje zastupnike u europskom parlamentu!

Neovisno o slaganju ili ne slaganju s brojem, Hrvatska ima, a sukladno podacima Ministarstva uprave – oko 3,75 milijuna birača.

Što to znači u kontekstu izlaznosti na izbore i kasnijih rezultata izbora? Zašto je važna naša izlaznost na izbore za Europski parlament? Ili bilo koje druge izbore?

Stoga što lošom izlaznošću pobjeđuje onaj discipliniranog biračkog tijela, a sav ostali narod to poslije trpi u razdoblju od 5 godina, ovisno o trajanju mandata.

Hrvatska je 2014. glasala s cca. 25%. Što znači da posljednji puta čak 75% biračkog tijela ni na koji način nije utjecalo na ishod izbora, osim – vrlo bitno – svojim neizlaskom!

Još jednostavnije to izgleda ovako – od 3,75 milijuna ljudi na izbore izlazi 25%. To je oko 937.000 ljudi. Što radi i gdje je preostalih 75% birača ili 2.800.000 ljudi, a koji mogu ‘prevrnuti izbore’ kako žele!?!?

Još jedna važan postotak na kraju ove priče je onaj europskih zakona, a koji idu u domicilnu primjenu. Oko 70% europskih zakona primjenjuje se u domaćem zakonodavstvu.

Ne čekajte kod kuće ‘da Vam se dogode’ oni koji će na to utjecati!

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati!

Foto: Pixabay