Logo

X

Osječko-baranjska županija: 65 novozaraženih, umrle dvije osobe

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 zaraženih osoba.

Doctor with antiseptic. Coronavirus theme.

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, a 65 je novozaraženih, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus testirano je 345 uzoraka, od kojih je 65 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih, njih 14, je na području grada Osijeka, 12 na području Valpova, osam iz Đakova i sedam na području Belišća, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.
U zadnja 24 sata umrle su dvije covid pozitivne osobe, obje u dobi od 88 godina, priopćio je županijski Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 zaraženih osoba. Njih 85 je u osječkom KBC-u, od kojih su 23 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 803 osobe.

Policijski službenici provjerili su 26 osoba u samoizolaciji te nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­dva kršenja za koja su izdana upozorenja, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

(Hina)

Foto: unsplash