Logo

X

Osječko-baranjska županija: 29 novozaraženih, umrlo pet osoba

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 658 osoba.

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrlo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze, objavio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije testirano je 310 uzoraka na koronavirus od kojih je 29 bilo pozitivno.

Sa šireg područja Osijeka je 10 novopozitivnih, šest je u Đakovu, dok ostala mjeste imaju manji broj novoboljelih osoba.

U protekla 24 sata umrlo je je pet osoba, u dobi od 63 do 88 godina.  Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od covida, i to 83 u osječkom KBC-u, od kojih je 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 658 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 26 osoba u samoizolaciji i utvrđena su dva kršenja propisane mjere, riječ je o osobama s područja Vukovara, koje su zatečene u Dalju. Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili jedno kršenje, za koje je izdan nalog za otklanjanje na licu mjesta što je i učinjeno, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

(Hina)

Foto: unsplash