Logo

X

Osječki pješački most svijetli u znak dijabetesa

Akcija “Plavi most za dijabetes” započeti će u 17:00 sati kada će most biti osvijetljen te će se napraviti fotografija svih sudionika na plavom mostu

pješački most

Društvo za zaštitu od dijabetesa Osijek je u suradnji s klubom mladih osoba oboljelih od dijabetesa Dianet stavilo naš grad na svjetsku kartu gradova koji svijetle za dijabetes!

Naime, u plavu boju dijabetesa 14.11.2018 godine biti će osvijetljena ikona grada na Dravi, osječki pješački most. Akcija “Plavi most za dijabetes” započeti će u 17:00 sati kada će most biti osvijetljen te će se napraviti fotografija svih sudionika na plavom mostu.

Time se nastavlja tradicija započeta 2017. godine bojanjem osječkog bijelog mosta, istaknutog simbola grada, plavom bojom, bojom dijabetesa.

Nakon osvjetljavanja pješačkog mosta slijedi šetnja članova Društva uz njihove obitelji, prijatelje i sugrađane između dva mosta.

Osječko društvo za zaštitu od dijabetesa cijelog mjeseca planira i organizira niz aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti kod naših sugrađana, koja je, nažalost, sve češća…

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković)