Logo

X

OsijekNEWS.hr – Osječani maksimalno učinkoviti protiv Bijelih!

'Ove sezone smo s Hajdukom odigrali već tri međusobne utakmice, dvije u borbi za bodove i jednu u Kupu Hrvatske, te ih se uistinu rado prisjećamo.''

Bliži se dan kad naši Bijelo-plavi igraju protiv Hajduka, a s kojim su do sada odigrali već tri međusobne utakmice i svaki put su slavili. Uvijek ih se, piše NK Osijek, rado prisjećaju, stoga prisjetimo ih se… 🙂

 Osijek je sva tri puta slavio, u dva navrata na svom travnjaku, a pobjedu je ostvario i na Poljudu. Koliko su Bijelo-plavi bili dobri i uvjerljivi u tim ogledima svjedoči i omjer postignutih i primljenih pogodaka koji je 8:2 u njihovu korist – piše NK Osijek.

Vrlo uvjerljivi na početku sezone

Prvi je dvoboj odigran ljetos u gradu na Dravi na samome startu državnog prvenstva, a na klupi Splićana bio je tada Željko Kopić. Iako su gosti, golom Nižića, prvi došli u vodstvo, naša je momčad preko HentyjaMudražijeHajradinovića i Tomelina u četiri navrata pogađala suparničku mrežu i razveselila svoje navijače. Posebno je atraktivan bio pogodak nigerijskog napadača u osječkim redovima, postignut „škaricama“, koji je kasnije proglašen i najljepšim u prvom dijelu sezone. Zekić se tada odlučio za postavu: MalenicaGrgićŠkorićTomelinBarišićPušić (Mioč), MudražijaKamenar (Marić), BočkajHajradinović i Henty (Pilj).

Odličan nastup na Poljudu

Odličnu utakmicu odigrali su Osječani 7. listopada prošle godine u okviru 10. kola državnog prvenstva kada su gostovali u Splitu. Svladali su Bijele s 2:0, potpuno zasluženo jer su pokazali više i bili bolji takmac. Strijelci su bili Boban u prvom i Marić u drugom poluvremenu, a na Hajdukovoj klupi u tom dvoboju bio je Zoran Vulić.

Osijek je igrao u stastavu: MalenicaŠkorićTomelinGrgićJanžaPušićĆavar (Lončar), Kamenar (Pilj), Hajradinović (Štrkalj), Boban i Marić. Bila je to tek druga pobjeda osječkog prvoligaša na Poljudu, ostvarena deset godina nakon one premijerne. Stoga nam je svima bila posebno draga, a svakako i značajna u borbi za što bolju poziciju pri samom vrhu ljestvice.

Ni Oreščanin nije zaustavio pobjednički niz

Zekićevi izabranici su bili bolji i u prosincu kad se igralo četvrtfinale Kupa Hrvatske s rezultatom 2:1, uz golove Bočkaja i Hentyja u prvih 45 minuta. U drugom dijelu susreta poraz Hajduka ublažio je Gyurcso. Domaćin je zaigrao s početnom jedanaestoricom: MalenicaGrgićŠkorićTomelin, BočkajMudražijaPušićHajradinović (Pilj)Boban(81. Lončar), Henty (90. Dugandžić) i Marić. Zanimljivo je kako je na klupi Splićana već bio treći kormilar u istoj natjecateljskoj godini, Siniša Oreščanin. Međutim, niti on nije uspio zaustaviti pobjednički niz Osječana u tim međusobnim susretima.

FOTO: Youtube (screenshot)