Logo

X

OsijekNEWS.hr – Naši sportaši pravo su blago grada i županije!

Župan Ivan Anušić je istaknuo kako su sportaši vrijedni ambasadori naše županije te svojih općina i gradiva... :)

Povodom ostvarenja uspješnih rezultata u 2018. godini predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta te osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije jučer, 31. siječnja 2019. godine, primio je župan Ivan Anušić. Čestitao im je na vrijednom radu i zapaženim rezultatima, naglasio važnost sporta u svakoj društvenoj zajednici i za svaku osobu te poručio da su sportaši vrijedni ambasadori Osječko-baranjske županije te svojih općina i gradova.

anušić i sportaši

– Prošla 2018. možda je sportski najuspješnija godina za Hrvatsku, pa i Osječko-baranjsku županiju jer su sportaši s našeg područja bili sastavni dio tih uspjeha. Osječko-baranjska županija dobro i kvalitetno prati svoje sportske klubove i sportaše, osobito kroz našu sportsku zajednicu. I ovom prigodom želim naglasiti da je sport izuzetno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Bavljenje sportom je izuzetno bitno sportom jer društvena, zajednica, škola, obitelj nekada ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi – poručio je župan Anušić, što stoji u priopćenju Osječko-baranjske županije.

U ime nazočnih sportaša i klubova, prigodnim riječima te zahvalom Županiji i županu Anušiću na potpori i suradnji obratio se najbolji sportaš Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman.

Čestitke nazočnima na uspješnim rezultatima izrekli su rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dr. sc. Vlado Guberac i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Sandra Filipović, dok je glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković istaknuo kako je u županijskom proračunu ove godine za sport planirano 4,9 milijuna kuna, od toga će se 3,5 milijuna kuna plasirati preko javnih potpora i ove zajednice.

FOTO: Službena stranica Osječko-baranjske županije